Vesti

Lexus će sledeće nedelje predstaviti svoj serijski, električni automobil!

Da li će on biti “blaža” verzija koncepta ili nešto potpuno drugačije, saznaćemo uskoro…

Lexus - električni automobil
1.29KPregleda

Lexus je konačno spreman da “zagazi” u svet električnih automobila. Naime, ova kompanija će svoj prvi električni model, spreman za proizvodnju, predstaviti na Sajmu automobila u Guangžou u Kini, 22. novembra.

Lexus - električni automobil

Uz saopštenje o najavi premijere, stigla je i tizer fotografija koja nažalost, ne otkriva puno toga. Na njoj možemo videti samo logo (natpis) “Electric”, ali znamo da će taj model biti dostupan kupcima u Kini i Evropi.

“Kreiran specijalno za naše klijente u Kini i Evropi, ovim modelom počinjemo sa realizovanjem plana da u svojoj gami imamo električni pogon”, naveli su predstavnici kompanije Lexus.

Japanski proizvođač automobila je već predstavio koncept elektrifikovanog automobila po imenu LF-30. Reč je o poptuno električnom vozilu sa po jednim elektromotorom na svakom točku. Ti elektromotori ukupno razvijaju 536 konjskih snaga.

Lexus LF-30

U zavisnosti od uslova na putu i želje vozača, taj model se može voziti sa pogonom na prednjim, zadnjim ili na svim točkovima. Koncept je opremljen i novim tehnologijama kao što je bežično punjenje, autonomno parkiranje i slično.

Za koncept koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju, Lexus je odabrao futuristički dizajn sa “gullwing” vratima. Ističe se i jedinstvena kabina sa nekoliko ekrana i sportskim volanom.

Da li će serijski model biti “blaža” verzija ovog koncepta, ili nešto potpuno drugačije, saznaćemo već sledeće nedelje…

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery