970_250_eko
Vesti

Lamborghini Aventador SVJ – poslušajte riku „razjarenog bika“!

Video

1.35KPregleda

Prošlo je samo par nedelja od kako je Lamborghini Aventador SVJ i zvanično predstavljen, a sada se prvi primerak ovog automobila već pojavio u jednom prodajnom salonu u Njuport Biču.

Nakon što je stigao do tog prodajnog salona, dočekali su ga brojni fanovi egzotičnih automobila, nakon čega je vozač startovao njegov atmosferski V12 agregat zapremine 6,5 litara i pažljivo ga sproveo do njegovog mesta u salonu.

Takođe, na video snimku ispod teksta nema muzike u pozadini kaon a promotivnim video materijalima, te imamo prilike i da čujemo riku njegovog V12 motora.

Naime, njegov agregat razvija 759 konjskih snaga (566 kW) i 720 Nm obrtnog momenta, zahvaljujući čemu SVJ iz mesta do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Na njegovom dizajnu se ističu komponente aktivne aerodinamike, a znamo i da on ima pogon samo na zadnjim točkovima zahvaljujući kojem postiže sjajne performanse.

Zahvaljujući svemu tome, Aventador SVJ je nedavno postavio rekord na legendarnoj stazi Nirburgring sa vremenom od 6 minuta i 44,95 sekundi.

Uživajte.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery