24 časa Le ManaAktuelnoVesti

Kiša i komarci izazvali opšti haos u Le Manu

1.51KPregleda

Prva četvrtina 24 časa Le Mana: na vrhu se smenjuju Toyota, Ferrari, Peugeot i Cadillac

 

 

Kako su meteorolozi najavili, ovogodišnja trka 24 časa Le Mans koja obeležava čitav vek postojanja ovog prestižnog takmičenja, biće praćena pravim pljuskovima ali i periodima sunčanog vremena.

 

 

 

 

Najsigurniji početak u Hyper car klasi su pokazali timovi Toyote, Ferrarija, Porschea i Peugeota koji se u prvoj četvrtini trke smenjuju na vrhu poretka.

 

 

 

Prvu etapu u sumrak dana su obeležili problemi sa komarcima koji su se lepili na vetrobrane, i izuzetno otežavali vidljivost a onda je usledila prava drama.

 

 

Sa prvim mrakom, ovde u Le Manu je udario pravi letnji pljusak koji je izazvao mnoga izletanja sa staze i lakša oštećenja automobila.

 

 

 

U ovom trenutku (22.30) najveća gužva je u boksovima budući da su se svi timovi opredelili za zamenu pneumatika.

 

 

 

Potpuno je sigurno da će zbog vremenskih uslova ovo biti trka sa vrlo malim brojem krugova, što može otvoriti mnogo širi krug favorita jer su izletanja sa staze već počela.

 

 

 

Nakon 75 krugova, evidentno je da Toyota više nema takvu dominaciju i da se na ovom Le Manu mogu očekivati i iznenađenja, pre svega od strane Ferrarija ali i Peugeota koji mudrom strategijom vreba priliku iz vodeće grupe.

 

 

 

Uzbudljiva noć je pred nama u Le Manu!

 

 

Ekskluzivno iz Le Mana: Lara Piroški

Foto: Eurosport screenshot

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery