Vesti

Kia-ino „NE“ automobilima sa troja vrata!

Sve manja potražnja za takvim modelima

735Pregleda

Evidentno je da na tržištu ima sve manje modela sa troja vrata. Upravo iz tog razloga se proizvođači okreću prektičnijim verzijama takvih modela. Seat je to uradio sa modelima Mii i Leon, a sada je istim putem krenula i Kia.

Naime, novi ProCeed koji je svetlost dana ugledao na Sajmu automobila u gradu svetlosti, zamalo da ne bude konstruisan jer je originalni dizajn podrazumevao da to bude sportski hečbek model sa troja vrata. Tada su zvaničnici kompanije analizirali tržište i razmišljali su o tome da odustanu od celog projekta.

Međutim, oni još uvek nisu bili spremni da u potpunosti zaborave na ProCeed, te su rešili da umesto odbacivanja projekta, ovom modelu jednostavno dodaju još dvoja vrata. Sve ovo je tokom jednog intervjua na Sajmu automobila u Parizu naveo šef dizajna Kia Europe, Gregori Guilaume.

On je naveo: „Tek smo počeli da radimo na novom ProCeed-u kada su nam u posetu došli ljudi koji su nam rekli da treba da odustanemo od celog projekta jer segment automobila sa troja vrata polako nestaje u Evropi… Možete zamisliti kakva su bila lica svih nas u timu“

Međutim, rešenje se pokazalo prilično jednostavnim. Naime, dizajneri su ponovo seli za svoj sto, nacrtali su nešto dužu verziju automobila i dodali su još dvoja vrata. Upravo je Gregori od svojih dizajnera tražio da nađu rešenje, te je tako rođena moderna Kia ProCeed.

Nakon toka je odlučeno ne samo da se ProCeed neće više prodavati sa troja vrata, već i da neće biti lanisran ni kupe sa troja vrata (bar za sada). Gregori je rekao da nije siguran koliko bi dobra ideja bila konstruisati kupe sa troja vrata s obzirom da u gami kompanije već postoji Stinger, koji je kupe sa petoro vrata, i dodao je da bi tako nešto možda bilo logično kada bi se konstruisalo električno vozilo.

Više o modelu Kia ProCeed možete pročitati ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery