AktuelnoVesti

Jaguar proslavlja 90. rođendan modela F-Type

1.66KPregleda

Jaguar F-Pace Anniversary edition označio 90 godina postojanja F serije

 

 

Jaguar slavi 90 godina revolucionarnog dizajna, performansi i inovacija na svom putu prema potpuno električnoj budućnosti, sa novim posebnim izdanjem jednog od svojih najuspešnijih vozila – SUV-a luksuznih performansi F-PACE.

 

Konačni model F-PACE-a uz 90th Anniversary Edition (dostupno na svim modelima osim 400SPORT i
SVR) odlikuje se suptilnim oznakama, spoljnim detaljima R-Dynamic i izborom opcija uključujući Diamond Turned alu felne, zatamnjena stakla, panoramski krov i tehnologiju 3D Surround Camera. U enterijeru, potporna sportska sedišta sa kontrastnim prošivima, plafonska obloga Ebony i aluminijumski unutrašnji ukrasi pružaju luksuzno okruženje.

 

Klijenti mogu da biraju između specifikacija S, SE i HSE sa izborom raznih motora – uključujući blagi hibrid i plug-in električni hibrid. Plug-in električni hibrid nudi domet vožnje do 64 kilometara (40 milja) (po WLTP-u) samo na električni pogon, i sposobnost za brzo DC punjenje baterije od 0 do 80% za samo 30 minuta.

 

 

Na vrhu linije F-PACE je SVR 575 Edition koji odaje počast motoru sa unutrašnjim sagorevanjem svojim snažnim superpunjenim V8, koji pruža legendarne performanse i – zahvaljujući svom Aktivnom auspuhu sa varijabilnim upravljanjem ventilima – prikladnu zvučnu pozadinu.

 

U srcu F-PACE-a SVR su performanse, a pokreće ga Jaguarov karakteristični 5,0-litarski superpunjeni V8. SVR 575 Edition, sa povećanjem snage od 25 KS na 575 KS, najsnažniji je F-PACE do sada, pružajući jedinstveni spoj performansi i uzbuđenja. Uz okretni momenat od 700 Nm, može da ubrza 0–100 km/h za samo 4,0 sekunde (0–60 mph za 3,8 sekundi).

 

BONUS VIDEO: Jaguar F-Type najlepši auto na svetu

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery