AktuelnoF1Vesti

Izmenjene uloge Ferstapena i Hamiltona u sezoni 2022.?

1.48KPregleda

Mercedes je predstavio svoj novi bolid, W13, a Luis Hamilton se ponovo pojavio pred pripadnicima sedme sile.

 

Piter Vindzor smatra da to pokazuje da će uloge Hamiltona i Maksa Ferstapena biti zamenjene u 2022., kao i da će Hamilton izvući više koristi iz sporijeg starta.

 

 

U 2021., Ferstapen je konačno uspeo da pobedi Hamiltona. Holanđanin se uostalom već izvesno vreme smatra vozačem koji je kadar da ozbiljnije izazove sedmostrukog svetskog šampiona, ali hardver Red Bulla do 2021. jednostavno to nije omogućavao.

 

Prošle godine, Honda i Red Bull su konačno kreirali odgovarajući bolid za Ferstapena, oružje kojim može da pobedi vozača Mercedesa. Slika Holanđanina kao „mladog lava“ i Hamiltona kao „stare kuke“ s brojnim uknjiženim titulama, neće biti preovlađujuća u 2022. smatra F1 ekspert, Piter Vindzor.

 

Hamilton se ponovo pojavio pred pripadnicima medija nakon prilično duge tišine. Vindzor kaže da je video jednog svežeg Hamiltona tokom pres konferencije, sa snažnim mentalnim fokusom. Po Britancu, to uključuje i drugačiji pristup: „Hajde da pretpostavimo da je Mercedes za nijansu iza Red Bulla i da je nešto sporiji. Mislim da je to dobra pozicija za Luisa da bude onaj stari koji ’grize’, vozač koji može da izvuče najbolje iz pomalo problematičnog automobila, koji mora da pruži maksimum da bi se nadmetao s Maksom i Red Bullom.“

 

Vindzor smatra da bi dominantan bolid od starta sezone bio hendikep za Hamiltona. Po njemu, to je prvenstveno zbog novog timskog kolege, Džordža Rasela, koji bi mogao da predstavlja problem za Luisa, budući da je tokom zimskih testiranja demonstrirao sličnu brzinu kao i sedmostruki šampion. Vindzor čak zaključuje: „S Džordžom, Luisu će biti mnogo teže nego što će Ferstapenu biti s Peresom.“

 

Ključni faktor u Vindzorovoj argumentaciji je promena Hamiltonove mentalnog fokusa. Sedmostruki šampion je doživeo strahovit udarac u Abu Dabiju, i dok se Volf i on nadaju da će se na početku sezone 2022. pojaviti snažniji nego ikada ranije, Vindzor se ipak nada da će Hamilton biti u drugačijoj ulozi, koja podrazumeva da će on biti taj koji će se upustiti u lov za Ferstapenom.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery