AktuelnoVesti

Ilon Mask: Ford i Tesla su jedini američki proizvođači automobila koji nisu bankrotirali

2.54KPregleda

Džim Ferli je izrazio poštovanje prema šefu Tesle u odgovoru na Twitteru.

 

Ilon Mask je čovek zaslužan za to što je Twitter postao nova platforma za vodeće ljude automobilskih kompanija. Herbert Dis se nedavno priključio, a tu je i Džim Ferli. Njihovo prisustvo je kreiralo dobar ambijent za neke javne međusobne interakcije. Najnovija se dogodila  kada je Mask označio Teslu i Ford kao jedine američke kompanije koje nikada do sada nisu bankrotirale.

 

Mask je ovu konstataciju provukao kroz odgovor Semu Korusu, u kojem je naveo propale poslove do 1927. Među hiljadama ranih „startapova“, Mask kaže da je Ford bio jedini koji je uspeo uprkos malim šansama.

 

 

„Tesla i Ford su jedini američki proizvođači automobila koji nisu bankrotirali, među hiljadama automobilskih ’startapova’. Prototipovi nisu problem, proizvodnja je teška a poslovati pozitivno u finansijskom smislu je bolno“, napisao je Ilon Mask u „tvitu“.

 

Poslednja kompanija kojoj je to uspelo je Tesla, nešto što Mask takođe ističe sa zadovoljstvom, naglašavajući da je njegova kompanija poslednja u 100 godina koja je uspela da sprovede masovnu proizvodnju. Nedavno, on je to spomenuo u intervjuu sa Sendijem Manrouom, u kojem je priznao neke greške prisutne na Teslinim vozilima, posebno kada je reč o kvalitetu boje.

 

 

Poslednji koji je uspeo da uspostavi masovnu proizvodnju je bio Chrysler, koji je bankrotirao 2009., nakon što je više puta prolazio kroz krizne periode.

 

Ponavljajući se u vezi s tim, Mask je u ’tvitu’ naglasio koliko je teško ostvariti masovnu proizvodnju i još teže imati pozitivan tok novca.

 

Džim Ferli je na ovo javno priznanje odgovrio jednostavnom rečju.

 

 

Ono što je ironično je da je Ferli zaboravio da je Tesla američki proizvođač.

 

 

Njegov najnoviji ’tvit’ je možda znak da Ford namerava da revidira bivše stavove u vezi s tvrdnjomda je jedina američka kompanija koja podržava CARB regulativu. Ovde se ne radi samo o tome što bi to bilo etički već i zbog tačnosti informacija.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery