Vesti

I Dačia kreće putem elektrifikacije

Gama rumunskog proizvođača će biti elektrifikovana za 2 do 3 godine!

Dačia
1.88KPregleda

Dačia je i dalje jedno od glavnih oružja kompanije Renault na evropskom tržištu. Naime, automobili rumunskog proizvođača pružaju odličnu vrednost za novac po kojem se prodaju, i to čine na svakom tržištu.

Dačia Sandero Stepway

Međutim, elektrifikacija bi mogla ugroziti profit i prodaju, te taj process mora da protekne što je “lakše” moguće.

Naime, kako je naveo predsednik Renault Evropa, Filipe Buro, rumsnki brend će uskoro postati elektrifikovan. On će koristiti tehnologiju kompanije Renault. “Dačia je koncipirana kao pristupačan brend. Brend koji pruža dosta za uloženi novac. To se postiže tako što automobili ove marke dobijaju tehnologiju Renault-a… Ali sa malim zakašnjenjem“, kaže predsednik Renault Europe, Filip Buros”.

“Tako će biti i sa elektrifikacijom. Rumuniski brend će preuzeti sva neophodna tehnološka rešenja od kompanije Renault. Naime, taj brend mora da uhvati priključak, bilo da je reč o čisto električnom pogonu ili PHEV opcijama“, objašnjava on.

Drugi razlog zašto će rumunski brend morati da se okrene elektrifikaciji leži u potrebi da se smanje prosečne emisije izduvnih gasova vozila ovog proizvođača. To je uslovljeno novim, strožim regulativama EU. Na pitanje kada bi to moglo da se dogodi, Buros je kazao da očekuje elektrifikovane modele rumunskog brenda na putevima za 2-3 godine.

Naime, komšije iz Rumunije već godinama beleže postojan rast prodaje u Evropi. Cilj je da se taj trend nastavi i sa elektrifikacijom.

Dačia Sandero Stepway

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery