AktuelnoVesti

Hyundai Staria – najbolji od najboljih

2.6KPregleda

Zasluženo priznanje

 

 

 

Kompanija Hyundai Motor objavila je danas da je njeno višenamensko vozilo STARIA (MPV) osvojilo priznanje „Najbolji od najboljih“ na takmičenju Red Dot: Dizajn proizvoda 2022. Nagrada „Najbolji od najboljih“ dodeljena je za revolucionarni dizajn i najviša je titula na ovom takmičenju.

 

 

STARIA je ponela to priznanje u kategoriji automobila i motocikala, dodatno jačajući Hyundaievu globalnu konkurentnost u dizajnu proizvoda.

 

 

 

 

„STARIA je Hyundaijev novi model u MPV segmentu vozila, napravljen sa dubinskim (inside-out) dizajnerskim pristupom, koji je izvesno otvorio novu eru mobilnosti za sve“, rekao je SangYup Lee, izvršni potpredsednik, šef Hyundai Global Design centra. „Naš dizajnerski tim uložio je strast u ovaj proizvod, blisko sarađujući sa našim vrhunskim modelarima i inženjerima kako bi ostvarili san.“

 

 

STARIA se može pohvaliti upadljivo futurističkim i misterioznim eksterijerom koji podseća na spejs šatl. Jedan potez ide spreda ka pozadi i podseća na zakrivljenu liniju svetlosti koja obasjava Zemljin horizont pri izlasku Sunca kada se posmatra iz svemira.

 

 

Unutrašnjost inspirisana brodom za krstarenje pruža luksuzan izgled i jedinstvenu atmosferu koja se fokusira na udobnost vozača i putnika. Spuštene linije i panoramski bočni prozori poboljšavaju ukupnu vidljivost i stvaraju osećaj otvorenosti. Ovaj osećaj prostranosti, inspirisan tradicionalnom korejskom ‘hanok’ arhitekturom, omogućava putnicima da se osećaju kao da su spoljašnji prizori produžetak unutrašnjosti vozila.

 

Test Hyundai Staria Lux 2.2d H Track

 

 

Od svog lansiranja prošle godine, STARIA je osvojila nekoliko priznanja za izvrsnost u dizajnu i inovativnost proizvoda

 

 

STARIA je osvojila i nagradu GOOD DESIGN za 2021. U kategoriji prevoznih sredstava a nagrađena je i u anketi čitalaca „Najbolji automobili 2022.“ koju je organizovao nemački Auto Motor und Sport magazin .

 

 

 

 

Nagrada „Red Dot Award“, čiji domaćin je Design Zentrum Nordrhein Westfalen u Nemačkoj, jedno je od najvećih svetskih takmičenja u dizajnu. Nagrada se dodeljuje u tri različite kategorije: Dizajn proizvoda, Brend i komunikacioni dizajn, te Koncept dizajna, kako bi se što bolje vrednovala raznolikost dizajnerskih rešenja. Nagrada Red Dot: Dizajn proizvoda ima za cilj da otkrije proizvode koji su na najbolji način spremni za tržište u tekućoj godini, proizvode koji su estetski privlačni, funkcionalni, pametni ili inovativni.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery