AktuelnoVesti

Hyundai Srbija na Eco BG Car Show

513Pregleda

Električnim i hibridnim Hyundai vozilima do čiste mobilnosti na srpskim putevima

 

 

  • Među izloženim modelima je električni IONIQ 5, proglašen Svetskim automobilom godine, Električnim vozilom godine i Automobilom sa najboljim dizajnom na Međunarodnom sajmu u Njujorku 

 

 

  •  Pored IONIQ 5 predstavljeni su javnosti ekološki modeli KONA, TUCSON i SANTA FE

 

 

  • Gost na konferenciji za medije glumac Nenad Jezdić, ujedno je i ambasador kompanije Hyundai Srbija u kampanji razvoja ekološke svesti i povratka prirodi

 

Kompanija Hyundai predstavila je na Beogradskom ekološkom sajmu automobila pod nazivom „Eco BG Car Show“ koji se održava od 12. do 15 maja, svu širinu svoje ponude električnih i hibridnih vozila. Prikazani modeli rezultat su integrisane strategije Hyundaia za postizanje nulte emisije štetnih gasova koja počiva na tri stuba – čista mobilnost, platforme sledeće generacije i zelena energija.

 

 

Veliko nam je zadovoljstvo da nakon dve godine pauze u Beogradu predstavimo kompletnu ekološku gamu hibridnih, plug-in hibridnih i električnih modela koja doprinosi čistoj mobilnosti i održivijoj budućnosti za sve nas. Svesni smo da je za čistu mobilnost na srpskim putevima neophodna i  infrastruktura, pa ćemo sa tim ciljem nastaviti da ulažemo u mrežu punjača širom Srbije“, rekao je generalni direktor kompanije Hyundai Srbija, Slavc Habič. „Ponosni smo što uspešno ocrtavamo našu mapu puta kako bismo omogućili društvo bez štetnih gasova, i pritom ostajemo sinonim za postojanost, kvalitet i inovativni dizajn po kojima smo prepoznatljivi.“ 

 

Posetioci štanda, pored mogućnosti da uživo vide nagrađivane Hyundai modele, imaće priliku za druženje sa poznatim glumcem Nenadom Jezdićem, koji je dugogodišnji saradnik kompanije u kampanji razvoja ekološke svesti i povratka prirodi što su najvažnije vrednosti kompanije Hyundai Motors.

 

 

Pozivam sve zainteresovane da posete ovogodišnji sajam i iz prve ruke se uvere u posvećenost kompanije Hyundai ekologiji i porodičnim vrednostima koje sam prepoznao kada smo započeli saradnju. Izloženi inovativni modeli samo mi potvrđuju da sam bio u pravu i da ova kompanija daje veliki doprinos održivoj budućnosti koja bi svima trebalo da bude imperativ“, rekao je Jezdić.

 

 

Očekuje se da će veliku pažnju posetilaca ovogodišnjeg sajma privući model IONIQ 5 koji je, pored pomenutih nagrada na Međunarodnom sajmu u Njujorku, od predstavljanja 2021. osvojio brojna priznanja, uključujući nagradu za nemački automobil godine, za automobil godine u Velikoj Britanij, automobil godine u izboru Auto Expressa i Auto Bildov električni automobil godine.

 

 

U pitanju je model koji u potpunosti iskorišćava arhitekturu električne globalne modularne platforme (E-GMP) kako bi ponudio 800-V, ultra brzo punjenje od 10 do 80 procenata za samo 18 minuta i veoma prostranu unutrašnjost. Sa baterijom do 72,6 kWh, njegov maksimalni domet sa jednim punjenjem je oko 470-480 km, prema WLTP standardu. Pored impresivnog dizajna i jedinstvene konstrukcije koja korisnicima daje mnogo više prostora od tradicionalnih vozila, karakteristike ovog modela uključuju tehnologiju Vehicle-to-Load (V2L), napredno povezivanje i sisteme pomoći vozaču koji nude vrhunsko iskustvo u vožnji Hyundai automobila.

 

 

Pored ovog modela, Hyundai Srbija na sajamskoj manifestaciji predstavlja i modele KONA electric od 64kWh u opremi Impression sa automatskim menjačem i hibridnu verziju ovog modela sa motorom 1.6 GDi, opremom Impression i 6DCT menjačem, kao i najprodavaniji model Hyundai game, TUCSON Hybrid sa motorom 1.6 T-GDI u opremi Impression sa 6A/T menjačem, koji su svojim naprednim karakteristikama i prepoznatljivim dizajnom već osvojili srca vozača u Srbiji. Model Santa Fe Plug in Hybrid sa motorom 1.6 T-GDI predstavljen je u najvišem paketu opreme Ultimate.

 

 

Hyundai Srbija kontinuirano ulaže u razvoj mreže punjača za električna vozila širom Srbije i može se pohvaliti najmodernijom mrežom punjača u 9 važnih gradova i ambicioznim planovima za dalji razvoj u narednom periodu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery