AktuelnoMotoGPVesti

Honda ispituje Markezove navode ne i odluku lekara

1.88KPregleda

Karlo Pernat, italijanski sportski komentator, govorio je o Doviciozovoj budućnosti i Markezovoj situaciji, kao i o dva italijanska proizvođača na gridu, Ducatiju i Apriliji

 

Aprilia, nakon sjajne godine KTM-a, ostaje jedini proizvođač s ustupcima. Italijanska marka će morati da pokuša da se približi ostalima, ali Pernat je istakao da oni imaju i drugih problema.

 

Naime, Aprilia nema test vozača, jer po pouzdanim izvorima, Bredli Smit je odbio ugovor. Po svemu sudeći će Lorenco Savadori biti drugi vozač italijanskog tima, tako da će morati da pronađu novog test vozača.

 

Pernat je bio prilično jasan u vezi s tim ko bi mogao da testira za Apriliju i ko bi bio sjajan izbor – Aleks de Anđelis.

 

Što se tiče Andree Dovicioza, on je zvanično u godini pauze, ali po nedavnim izveštajima, moglo bi da se desi da zameni Marka Markeza, jer postoji bojazan da Španac neće biti „fit“ za 2021. Pernat je u isto vreme odbacio mogućnost da Dovi testira za Apriliju.

 

„Mislim da je Markez vozio motocikl, a da Honda nije znala za to“, rekao je Pernat, dodavši da je vrlo verovatno da je tim to naknadno otkrio. Po oficijelnoj verziji, Markez je prvu pločicu slomio dok je otvarao vrata u kući, ali naravno da retko ko veruje u to.

 

Italijan je objasnio da istraga koju Honda vodi, vezano za Markezovu povredu, ima za cilj da ustanovi istinitost Markezovog iskaza.

 

Što se Ducatija tiče, italijanski tim će imati potpuno novu vozačku postavu, koju će činiti Džek Miler i Frančesko Banjaja, dvojac koji je prošle godine vozio za Pramac, tako da fabrički tim počinje od nule s dva mlada vozača.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery