Vesti

Gemballa hiper automobil sve bliže prozivodnji!

Predstavnici kompanije obećavaju da će on biti “jedan od poslednjih, pravih, čistih sportskih automobila”…

Gemballa hiper automobil
1.03KPregleda

Gemballa je kompanija koja je najpoznatija po tome što tjunira automobile kompanije Porsche. Međutim, ova kompanija je odlučila da ode korak dalje, te će kreirati svoj hiper automobil.

Gemballa hiper automobil

Detalja, bar za sada, ima baš malo. Međutim, projekat je u uvodnoj fazi, a predstavnici kompanije Gemballa su rekli da su uspešno otpočeli fazu prikupljanja novčanih sredstava. Oni su naveli da zainteresovanih investitora ima i više nego dovoljno.

Zahvaljujući upravo tome, Gemballa je spremna da otpočne fazu “tehničkog planiranja”. Tako je sada objavljeno još par detalja o tom modelu. Očekuje se da prototip bude predstavljen početkom sledeće godine. Predstavnici kompanije su naveli da će on imati “najnapredniju tehnologiju vožnje i aerodinamike”.

Naravno, to i dalje ne otkriva puno toga. Ipak, očekuje se da taj model iz mesta do 100 km/h ubrzava za manje od 2,5 sekundi, a do 200 km/h za oko 6,5 sekundi.

Naravno, još uvek se ne zna kakav će pogonski sklop taj hiper automobil imati. Međutim, predstavnici kompanije su naveli da će početna varijanta imati SUS agregat. Oni su dodali i da će nešto kasnije biti dostupna i hibridna varijanta. Takođe, kao opcija će biti dostupna i manuelna transmisija.

Gemballa obećava i da će taj automobil biti ekstremno lak. Međutim, nema podataka o tome kolika će biti njegova težina, niti u kolikoj meri će biti izrađen od ugljenikovih vlakana.

Pored ovih “bledih” podataka, Gemballa je objavila i par tizer fotografija. One nam sugerišu da će ovaj hiper automobil imati agresivno dizajniran prednji deo sa LED svetlosnim jedinicama. Možemo videti i “izbačene” otvore za vazduh, prednji spliter i “otkrivena” ugljenikova vlakna. Ističu se još i masivni točkovi i upečatljiv zadnji spojler.

“Sada smo koncentrisani na to da kreiramo jedan od poslednjih, pravih, čistih sportskih automobila. Moderan klasik sa izvanrednim dizajnom i performansama. Pravi Gemballa automobil zahteva miris benzina i upečatljiv zvuk”, rekao je izvršni direktor te kompanije, Stefen Kraford.

Gemballa hiper automobil

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery