AktuelnoVesti

Francuska od proizvođača automobila zahteva spominjanje alternativnog prevoza u reklamama

1.07KPregleda

Automobilske reklame u Francuskoj će od ovog marta biti drugačije. Naime, u ovoj evropskoj zemlji je nedavno usvojen zakon po kojem se od proizvođača automobila zahteva da reklamiraju alternativne načine prevoza u cilju borbe protiv zagađenja.

 

Francuska kompanijama omogućava da odaberu jednu od tri poruke koje ukazuju na ekološki podobnije vidove transporta.

 

Te tri poruke su „razmotrite podelu prevoza“, „za svakodnevno putovanje odaberite javni prevoz“ i „za kratke distance odlučite se za hodanje ili vožnju biciklom“. Zakon pokriva reklame za TV, štampane medije i internet, a ima čak i sopstveni „hešteg“ #SeDeplacerMoinsPolluer (krećite se i zagađujte manje). Automobilske reklame će takođe uključiti emisionu kategorizaciju vozila.

 

U izveštaju se takođe primećuje da su proizvođači poput Hyundaija i Volkswagena spremni da se povinuju zakonu. VW je saopštio da će proučiti sa svojom marketinškom agencijom na koji način najbolje da se uskladi s novom regulativom. Oni koji propuste da ispoštuju novi zakon, mogli bi da se suoče s kaznom od 50.000 evra.

 

Novo pravilo na snagu stupa 1. marta, a podsetimo da je prošle godine u Francuskoj odobreno i novo oporezivanje za velike potrošače kao što su SUV modeli, pored zakona koji izvesnim automobilima zabranjuje pristup centrima gradova. Takođe je na snagu stupila regulativa po kojoj će izvesni modeli, koji probijaju zadate limite emisije ugljen-dioksida, biti u potpunosti zabranjeni počev od 2028. Gradovi i zemlje širom sveta uvode nove zakone i regulative, kreirane radi smanjenja emisije izduvnih gasova i drugih polutanata.

 

Velika Britanija je 2020. najavila stupanje na snagu zabrane prodaje novih benzinskih i dizel automobila u zemlji od 2030., dok će ista sudbina zadesiti i hibride 2035. Proizvođači će morati da se povinuju kontradiktornim zakonima na različitiim tržištima, i usklade se sa sveopštom tranzicijom ka električnim automobilima i drugim ekološki podobnim vidovima transporta.

 

Vrele Gume

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery