Online plus

Film

2.39KPregleda

Paklene ulice 5 (Fast Five)

Prošlo je 10 godina od prvog filma serijala „Paklene ulice“ (The Fast and the Furious), kada su se Dom Toreto (Dominic „Dom“ Toretto) i kompanija „stavili na crtu“ Brajanu O’Koneru (Brian O’Conner), tajnom agentu policije Los Anđelesa. U čitavu priču je bio umešan i FBI, koji je bio suorganizator akcije. Čovek „s one strane zakona“ kojeg glumi Vin Dizel (Vin Diesel), i Brajan O’Koner (glumi ga Pol Voker (Paul Walker) postaju veliki prijatelji, i tako nastaje decenijska saga koja je uzburkala emocije svih ljubitelja filma, i podigla adrenalin automobilskih fanova do neslućenih granica.

Nakon originalnog filma 2001., i velikog komercijalnog uspeha, usledili su „2 Fast 2 Furious“ (2003.), „The Fast and the Furious: Tokyo Drift“ (2006,) i „Fast & Furious” (2009.). Za 5. maj 2011. je zakazan novi susret, jer tada je premijera petog nastavka kultnog filma – Fast Five!

Paklene ulice 5 (Fast Five)
U bioskopima od 5. maja 2011.

Režija: Justin Lin
Uloge: Vin Diesel, Paul Walker, Jordana Brewster, Chris „Ludacris“ Bridges, Tyrese Gibson, Sung Kang, Gal Gadot, Matt Schulze, Dwayne Johnson…
Žanr: akcioni triler
Scenario: Chris Morgan
Studio: Univerzal

Vin Dizel i Pol Voker predvode ponovno ujedinjenje svih zvezda iz svakog poglavlja ove eksplozivne franšize koja se temelji na brzini u filmu „Paklene ulice 5“. U ovom nastavku, bivši policajac Brajan O’Koner (Pol Voker) udružuje se s bivšim zatvorenikom Domom Toretom (Vin Dizel) na suprotnoj strani zakona. Dvejn Džonson će se pridružiti omiljenim povratnicima: Džordani Bruster, Krisu „Ludakrisu“ Bridžisu, Tajrisu Gibsonu i mnogim drugima u ovoj ultimativnoj pljački visokih uloga.

Otkad su Brajan i Mia Toreto (Bruster) izvukli Doma iz pritvora, prelazili su mnoge granice da bi pobegli vlastima. Saterani u ćošak u Rio de Žaneiru, moraju da odrade još jedan, poslednji „poslić“ kako bi dobili svoju slobodu. Dok sastavljaju elitni tim vrhunskih trkača, neočekivani saveznici znaju da je njihova jedina šansa da se izvuku za sva vremena da se suprotstave korumpiranom biznismenu koji ih želi mrtve. Ali on nije jedini koji im je za petama.

Pragmatični federalni agent Luk Hobs (Dvejn Džonson) nikad ne maši svoju metu. Kad dobije zadatak da pronađe Doma i Brajana, on i njegov tim će započeti napad svim silama kako bi ih uhvatili. Ali dok njegovi ljudi budu jurcali po Brazilu, Hobs će shvatiti da ne može da razdvoji dobre momke od loših. Moraće da se osloni na svoje instinkte kako bi saterao u ćošak svoj plen… pre nego što ga neko drugi ne preduhitri.

 

O PRODUKCIJI
Stari i novi omiljeni likovi
Ekipa se okuplja

Kad je produkcijski tim počeo da radi na „Paklenim ulicama 5“, znali su da su teme porodice, lojalnosti i žrtvovanja koje su ukorenjene u ovaj serijal te koje iznova i iznova vraćaju fanove ovom filmu. Na kraju četvrtog dela, Brajan je napravio krajnju žrtvu: još jednom je stao na stranu Doma i izvukao ga iz pritvora, dok se u isto vreme odrekao svoje slobode da bi se pridružio Miji u begu. Zbog ove posvećenosti njih dvojica su se zbližili kao braća.

„Dom je prestao da žali za gubitkom Leti i opet je u begu s Brajanom i Mijom, tako da tu još uvek postoji priča koju vredi ispričati,“ kaže Dizel. „Vin je veoma drugačiji od Doma, ali kad Vin dođe na snimanje on postaje Dom. Postane tiši i usredsređeniji. To što sam u mogućnosti da od njega dobijem povratnu reakciju o liku koji tumači pomaže mi da stvorim boljeg lika,“ kaže scenarista Morgan.

Džordana Bruster koja reprizira ulogu Mije Toreto bila je zadovoljna što se devojčica iz prvog dela pretvorila u snažniju, seksipilniju ženu koja podnosi život begunca čeličnom odlučnošću. „Kao glumici zahvalno je pogledati kako vam se lik razvijao u toku godina i videti tako značajne promene,“ kaže Džordana.

Za Vokera je takođe bilo zahvalno videti razvitak bivšeg policajca Brajana O’Konera u toku protekle decenije. „Posle 10 godina, Brajan je konačno shvatio da svet nije više crn i beo. Dom je možda bio s druge strane zakona, ali on je očigledno bio dobar momak. Brajan mu se pridružio i konačno je tamo gde je oduvek trebalo da bude. Najbolji policajci postaju fenomenalni kriminalci i obratno,“ kaže Voker.

Njihova ekipa se učvrstila kad je Dvejn Džonson izrazio želju da se pridruži franšizi u ulozi strašnog neprijatelja koji preti da uhvati Doma, Brajana i njihovu ekipu. „Hobs nije nužno zlikovac,“ kaže scenarista. „Tačniji naziv bi bio ’kontagonista’. On je samo lik koji strastveno radi svoj posao, a to je da uhapsi dva kriminalca, Brajana i Doma. Nije zlikovac, samo čovek koji je spreman da uradi sve što je potrebno da ih uhvati… žive ili mrtve.“

Šta reći dalje, sem da „jedva čekamo“!

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery