Vesti

Fiat 500X – najnoviji model u specijalnoj S-Design verziji

Posle modela 500L, Tipo i 124 Spider, i FIAT 500X dobio je atraktivnu S-Design verziju

Fiat 500X S-Design
3.63KPregleda

Fiat 500X S-Design je baziran na Cross i Urban paketima modela 500X. Karakterištu ga specijalne boje, dodatna (bogatija) oprema i neki jedinstveni elementi na karoseriji.   

Fiat 500X S-Design

Kupci će moći da biraju između “Gelato White”, “Cinema Black”, “Moda Grey” ili mat “Alpi Green” boje spoljašnjosti. Na modelu Fiat 500X S- Design se ističu još i crne “šine” na krovu, crni zaštitni elementi na donjim delovima branika, zatamnjena zadnja stakla i slično.

U enterijeru se ističu mat crni ukrasni elementi na komandnoj tabli, specijalne presvlake, kao i detalji od aluminijuma i eko kože.

Fiat 500X S-Design

Kao i ostali S-Design modeli, i Fiat 500X poseduje dosta standardne opreme. U paketu Cross tu spadaju LED farovi, kožni volan, dva USB porta i tempomat (kontorla krstarenja). Tu su i Uconnect infotejnment sistem sa ekranom dijagonale 7 inča i podrškom za Apple CarPlay i Android Auto. U standardnu opremu spadaju još i sistem prepoznavanja saobraćajnih znakova, sistem za održavanje vozila u jednoj traci i slično.  

Fiat 500X S-Design

Od pogonskih opcija su dostupne tri benzinske i tri dizel jedinice i manuelna i automatska transmisija.

Uvodni benzinac je turbo jednolitarski trocilindraš koji razvija 118 konjskih snaga. Nakon njega sledi četvorocilindarski agregat sa turbo punjačem zapremine 1,3 litara koji razvija 147 konjskih snaga. Ovaj agregat je dostupan samo sa šestostepenim automatskim menjačem. Na nekim tržištama će biti dostupan i atmosferski agregat zapremine 1,6 litara koji razvija 108 konjskih snaga.  

Fiat 500X S-Design

Biće dostupni i Fiat-ovi Multijet dizel agregati. Uvodni 1,3-litarski koji razvija 94 konjskih snaga i 1,6-litarski koji razvija 118 “konja”. Na vrhu ponude je dvolitarski dizel agregat koji jedini dolazi sa pogonom na svim točkovima i devetostepenom automatskom transmisijom.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery