Vesti

Ferrari F8 Tributo – prvi zvanični video

Preko "sedam gora" i trkačke staze - video

Ferrari F8 Tributo
3.06KPregleda

Ne dešava se često da kompanija Ferrari napravi novi V8 super automobil sa srednje pozicioniranim agregatom. Upravo zbog toga je novi Ferrari F8 Tributo privukao pažnju mnogih ljubitelja automobila prilikom premijenog prikazivanja na ovogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi.

Ferrari F8 Tributo

Kao što smo pomenuli ranije, najnoviji Ferrari super automobil, ima twin-turbo V8 agregat. On sada razvija 710 konjskih snaga pri 8.000 obrtaja i 770 Nm obrtnog momenta već na 3.250 obrtaja. Upravo iz tih razloga, veruje se da će nadmašiti performanse modela McLaren 720S.

Naravno, treba sačekati da Ferrari dozvoli bilo kome da provoza pomenuti model. Jedino se na taj način može utvrditi da li je tako nešto moguće.

Kako bi nam što vernije predstavila performanse modela F8 Tributo, kompanija Ferrari je odlučila da ga provoza kroz planinske predele, a zatim i na trkačkoj stazi. Upravo iz tog razloga je objavljen i novi zvanični video. Može se videti da je ovaj model sposoban da se okretanjem „Manettino“ polugice iz relativno mirnog vozila pretvori u „opaku mašinu“ koja je u stanju da ostavi sve druge automobile za sobom.

Naime, Ferrari F8 Tributo iz mesta do 100 km/h ubrzava za 2,9 sekundi. Takođe, od 0 do 200 km/h on ubrzava za 7,8 sekundi, dok je maksimalna brzina koju postiže 340 km/h.

Više detalja o ovom modelu možete saznati ovde.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery