AktuelnoVesti

Ferrari Enzo najskuplji automobil ikada prodat na internet aukciji

Vredi svaki cent?

3.01KPregleda

Oboren rekord na online aukciji – Enzo Ferrari plaćen 2,64 miliona dolara! 

 

Koliko biste bili spremni potrošiti na jedan super automobil, a da ga zapravo ne vidite uživo? Svako od nas bi verovatno imao drugačiji odgovor, ali je jedan bogati kolekcionar definitivno pobedio plativši neverovatnih 2.640.000 dolara, uključujući sve naknade i porez, za Ferrari Enzo iz 2003. godine, na nedavnoj internet aukciji. Dakle bez i da ga je video! 

 

 

Prelepi italijanski „supercar“, jedan od svega 400 ikada napravljenih, uključujući i onaj poklonjen Vatikanu u dobrotvorne svrhe, učestvovao je na online prodaji širom sveta, jer su aukcijske kuće morale da se reorganizuju usled pandemije koronavirusa, a u sklopu manifestacije „Vožnja u leto“ organizovane između 21. i 29. maja ove godine.

 

 

S obzirom da je zvanična prodajna cena unapred procenjena na između 2,6 i 2,9 miliona dolara, konačna cifra i nije toliko iznenađujuća. Ipak, zanimljiva je činjenica da je model Enzo time postavio rekord kao najskuplji automobil koji je ikada prodat nekoj online aukciji. Dosadašnji rekord držao je takođe jedan Ferrari, 288 GTO iz 1988. godine, koji je takođe skoro prodat za fantastičnih 2.310.000 dolara.

 

 

Prodati Enzo je sakupio svega 2 hiljade pređenih kilometara i izgleda isto toliko dobro kao kada je sišao sa fabričke trake pre 17 godina. Uprkos tome što je već gotovo jangtajmer, i dalje je veoma brz čak i po današnjim standardima, pa do 100 kilometara na čas iz mesta stiže za nešto više od tri sekunde i ima maksimalnu brzinu od sjajnih 350 km/h .

 

 

Pokreće ga 6,0-litarski V12 atmosferski benzinac koji stvara 651 konjsku snagu i ima obrtni moment od 657 Nm. Sa pogonom na zadnje točkove povezan je na šestostepeni automatski menjač.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery