AktuelnoF1Vesti

Fernando Alonso u vezi s rivalitetom Hamiltona i Ferstapena: „Ja sam bolji“

498Pregleda

Da li Fernando Alonso i dalje smatra da je na nivou Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena nakon dvogodišnje pauze? Ne, on kaže da je bolji od njih.

 

Dvostruki svetski F1 šampion kaže da je „bolji“ od trenutno vodećih vozača na gridu, uključujući vladajućeg šampiona i talentovanog Maksa Ferstapena.

 

Alonso se vraća u F1 ove sezone u rebrendirani Renault, koji od ove godine nosi naziv Alpine, a „na crtu“ će stati s nekim bivšim rivalima, uključujući bivšeg timskog kolegu iz McLarena, Luisa Hamiltona, čiji su planovi bez dileme da se dokopa osme titule šampiona i time ostane zapamćen u istoriji. Tu je i Sebastijan Fetel koji se pridružio Aston Martinu i čiji su izgledi za uspeh prilično mršavi.

 

Govoreći o povratku u intervjuu datom za BBC, Španac je rekao da jedva čeka da se na stazi suoči s nekim starim rivalima, dok je u isto vreme uzbuđen zbog prisustva mlađe generacije zvezda, uključujući Ferstapena i novajliju Mika Šumahera, sina sedmostrukog šampiona, kojeg je Alonso nadmašio u direktnim duelima za titulu 2005. i 2006.

 

„Biće sjajno, jedva čekam“, rekao je Alonso. „Tu su mladi talenti koji su pokazali sjajnu vožnju u mlađim kategorijama, a i dalje imamo šampione koji su bili tu pre dve godine, Luisa, Sebastijana i Kimija.

 

Ferstapen, mada pripada mlađoj generaciji, trka se na vrhunskom niovu već četiri ili pet godina. Imamo veoma konkurentan grid i biće veliki izazov pobediti sve rivale na stazi.“

 

Na pitanje da li je i dalje tako dobar kao i spomenuti vozači nakon dvogodišnje pauze, Alonso je odgovorio: „Ne, ja sam bolji“.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery