AktuelnoVesti

Evo kolike su BMW plate radnika

55.9KPregleda

BMW sve skuplji, sada znamo i zašto

 

 

Iako se poslednje vreme tvrdi, automobili poskupljuju zbog ulaganja u nove tehnologije, nedavno otkrivene plate u BMW fabrici pokazuju trend rasta i da su najveće u nemačkoj auto industriji.

 

 

 

Zahvaljujući izuzetno velikom profitu koji je rezultat štednje na mnogim elementima automobila, BMW beleži istorijski profit pa je deo tog kolača milionski plaćen menadžment odlučio da podeli i sa radnicima.

 

 

Tako da radnici na najprostijim poslovima bez kvalifikacija zarađuju mesečno oko 3.000 evra.

 

 

 

 

Plata kvalifikovanog radnika bez bonusa je oko 4.000 evra dok stručnjaci u logistici zarađuju oko 4.500 evra mesečno.

 

Programeri i inženjeri su plaćeni u proseku sa oko 6.000-7.000 evra mesečno, dok poslovođe zarađuju oko 10.000 evra za mesec dana.

 

 

Radnici BMW dobiju gotovo 14 plata (13,7) godišnje i sindikalne regrese. 

 

Za dobro poslovanje uz sve ovo sledi i dodatna nagrada od godišnje dobiti, koja je po radniku iznosila od 9.175 – 15.700 evra.

 

 

Što bi rekli, ima se-može se! Kupac ionako sve to plaća, uz milionske plate direktora naravno!

 

 

BONUS PLUS: Test BMW X4 

 

 

 

 

 

 

5 Komentara

  1. Radnik na traci ima 1800€, a tih 3000-3500 hiljade vidi na polovini platnog spiska, a od pola krecu odbici sve do 1800€. Mozda kad pisete ovakve nebuloze bolje spavate, pa nek vam bude.

    1. Moja ćerka radi u Poršeu. Ima sve te beneficije i povećane su im plate za 7% jer je inflacija 11%. Ispada da su im plate smanjene u odnosu na standard života. A plate su im Neto upola manje nego što vi lupate.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery