AktuelnoVesti

Električni automobil i solarna elektrana u paketu na lizing

2.65KPregleda

Podrška lizinga u zelenoj tranziciji

 

 

 

Na današnjoj konferenciji „Održiva mobilnost, podrška lizinga zelenoj tranziciji i digitalizacija“ održanoj u organizaciji Privredne komore Srbije i Asocijacije lizing kompanija Srbije, na vrlo aktuelnoj panelnoj raspravi, mogao se dobiti uvid o strategiji razvoja održive mobilnosti i zelenoj tranziciji u Srbiji

 

 

Prema rečima Aleksandre Đurđević, predsednice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova, ova asocijacija, odnosno njena formirana radna grupa, radi na implementaciji plana omasovljenja korištenja električnih vozila a posebno na modernizaciji infrastrukture, povećanje broja brzih punjača i unifikacije načina naplate za preuzetu električnu energiju na teritoriji Srbije.

 

 

 

 

 

Kako ističe Đurđević, „učimo se na greškama vodećih evropskih zemalja u procesu tranzicije na zelenu energiju i nastojimo da u Srbiji u saradnji sa nadležnim institucijama od temelja izgradimo moderan i pojednostavljen sistem održive mobilnosti„.

 

 

Iz iznetih iskustava kompanije BEXEXPRES koja je reklo bi se lider zelene tranzicije kod nas jer je velikim delom elektrificirala svoj vozni park malih dostavnih vozila, pokrenuta je i tema neophodnog učešća solarne energije koja bi u budućnosti bila okosnica održive mobilnosti u Srbiji.

 

Uskoro kod nas: „automobil & solarni sistem“ na lizing 

 

 

Vest dana po temi održive mobilnosti i podrške lizinga u zelenoj tranziciji, stiže od Bojana Vračevića, direktora S-Leasing i predsednik Asocijacije lizing kompanija Srbije u kojoj najavljuje da će početkom naredne godine kupcima biti ponuđen paket zajedničkog finansiranja nabavke električnog automobila i solarnog sistema.

 

 

 

Prema rečima Vračevića, ponuda ove vrste biće pre svega prilagođena zahtevima manjih privrednih subjekata, koji bi kroz ovaj paket „automobil&solar“ mogli da pod veoma povoljnim uslovima finansiraju sopstvenu proizvodnju električne energije kojom će pokretati svoja vozila uz brzu isplativost takvog aranžmana.

 

Prema rečima Vračevića, nije zanemarljiv ni energetski bilans ove ponude, budući da svaki solarni sistem koji je direktno povezan sa električnim automobilom, kroz svoju elektromobilnost ne opterećuje distributivne resurse, što će u budućnosti biti „rak rana“ masovne elektrifikacije.

 

 

 

 

Nakon svega iznetog može se zaključiti da uz dobru nacionalnu strategiju održive mobilnosti u Srbiji, podrška lizing kuća u tranziciji može biti jedan od ključnih elemanata bržeg, lakšeg i masovnijeg prelaska na zelenu „granu“ automobilske priče.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery