AktuelnoF1Vesti

Džordž Rasel izdanjem u Mercedesu dokazao teoriju Maksa Ferštapena

3.92KPregleda

Džordž Rasel je u nedelju, na VN Sakira, zapravo dokazao teoriju Maksa Ferštapena u vezi s Luisom Hamiltonom

 

Nažalost, trapavost i odsustvo koncentracije tima su mu oduzeli mogućnost da dođe do prve pobede u karijeri. S odvozanih 60 krugova od 87, Mercedes je odlučio da oba vozača uvede u boks pod virtuelnim vozilom bezbednosti, i to u trenucima kada su „srebrne strele“ držale dve vodeće pozicije.

 

Međutim, došlo je do greške potpuno nesvojstvene šampionskom timu, koji je na Raselov bolid instalirao Botasove gume. To je značilo da mladi Britanac mora ponovo na servis, dok je Botasovim mehaničarima bila potrebna „večnost“ da shvate šta zapravo rade. Da bi stvari bile još gore, Rasel je doživeo „gumi defekt“ dok je pristizao Pereza, tako da je ponovo morao na zamenu pneumatika.

 

Međutim, ono što je indikativno je da Rasel demonstrirao superiorne performanse u svakom momentu, bez obzira što je na kraju osvojio tek tri poena, dva za deveto mesto i jedan za najbrži krug trke.

 

Ako mu je za utehu, ono što je on pokazao je zapalo za oko Totu Volfu, koji u njemu sigurno video Mercedesovu budućnost, ali u isto vreme podržalo teoriju Maksa Ferštapena da bi „90 odsto vozača na gridu pobeđivala u Hamiltonovom bolidu“.

 

Zvezda Red Bulla je nedavno bacila senku na Hamiltonov uspeh, tvrdeći da Britanac toliki broj pobeda i titula može u najvećoj meri da zahvali tome što raspolaže najboljom oopremom. Mercedes dominira Formulom 1 poslednjih sedam godina, osvajajući šampionate u konkurenciji konstruktora i vozača od 2014.

 

„Gajim veliko poštovanje za ono što su postigli. Nisam frustriran time što je Luis u Mercedesovom bolidu“, nedavno je izjavio Ferštapen. „Da budem iskren, nemam ništa protiv Luisa, on je sjajan vozač, ali automobil je izuzetno dominantan.“

 

Rasel je upravo to i dokazao, a i dokazao je naše tvrdnje da je Valteri Botas osrednji vozač, verovatno u donjem delu grida po pitanju kvaliteta. Mladi britanski talenat nije u Williamsu osvojio nijedan poen u poslednjih 15 trka, ali se u Mercedesu u prvom nastupu u životu borio za pobedu, i to u bolidu podešenom i skrojenom za drugog vozača.

 

Rasel je blistao na stazi, izveo je nekoliko briljantnih preticanja i pokazao da bi, da je hipotetički on umesto Hamiltona u tom Mercedesu, verovatno osvojio titulu.

 

Kako god, jedna stvar je sigurna, ovaj mladi vozač je iskoristio svoju šansu na najbolji mogući način i pokazao da može da se bori za sam vrh.

 

Vrele Gume

3 Komentara

  1. Nažalost, zahvaljujući upravo Hamiltonu već 100 godina čuvena „Srebrna Strela“ više nije srebrna već crna da crnja ne može biti. „Crni životi su važni“ ali crni šampion sa najboljim rezultatima svih vremena nije motivisao ni inspirisao ni jednog crnca da se makar okuša u auto moto sportu a pogotovo formuli 1.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery