Vesti

Džejms Bond će u sledećem filmu voziti Aston Martin Rapide E!?

Ni 007 nije odoleo elektrifikaciji

Aston Martin Rapid E
1.66KPregleda

Aston Martin i Džejms Bond  imaju dugu istoriju saradnje. Po svemu sudeći, ona će se nastaviti i u novom, 25. filmu o najpoznatijem tajnom agentu. Film će se zvati „Shatterhand“, a glavna uloga će još jednom biti poverena Danijelu Krejgu.

Aston Martin Rapid E

Za sada se malo toga zna o novom filmu o Džejmsu Bondu. Međutim, The Sun navodi da će se u njemu pojaviti specijalni Aston Martin. Naime, to neće biti „one-off“ model kao DB10 koji je kreiran za film „Spectre“.

Umesto toga, britanski magazin navodi da je režiser filma Cary Joji Fukunaga „pravi ljubitelj prirode i životne sredine“. Navodi se i da on direktno sarađuje sa kompanijom Aston Martin na jednom električnom automobilu.

Navodi se da je taj automobil zapravo ograničeno izdanje modela Rapid E koji bi klijentima trebalo da se dostavlja od poslednjeg kvartala ove godine. To bi mogao biti problem, jer snimanje filma „Shatterhand“ počinje već sledećeg meseca.

Aston Martin Rapid E

U svakom slučaju, Aston Martin će verovatno ubrzati proces kako bi radove na automobilu priveo kraju. Navodi se da režiser ima velike planove za taj automobil. Kako prenosi britnaski magazin, ovaj automobil će biti „u centru neverovatne scene jurnjave“ i „biće opremljen raznim gedžetima“.

Rapide E že postati prvo električno vozilo kompanije Aston Martin sa baterijom kapaciteta 65 kWh. Tu su i dva elektromotora koji će ukupno razvijati 602 konjske snage (449 kW) i 950 Nm obrtnog momenta. Predstavnici kompanije veruju da će zahvaljujući tome ovaj model iz mesta do 100 km/h ubrzavati za manje od 4 sekunde, te da će postizati maksimalnu brzinu od 250 km/h.  

Proizvodnja će biti ograničena na 155 primeraka. Aston Martin veruje da će model Rapid E sa jednim punjenjem moći da pređe i do 322 kilometara po WLTP ciklusu testiranja.

Aston Martin Rapid E

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery