AktuelnoVesti

Da li Hyundai i30 N može da se nosi s VW Golfom GTI Clubsport? (VIDEO)

5.97KPregleda

„Hot heč“ segment je u Evropi i dalje veoma popularan, mada se odnos snaga nešto promenio u poslednje vreme.

 

U klipu koji je pred nama, Daniel Abt je „na crtu“ stavio Hyundai i30 N Performance i Volkswagen GTI Clubsport.

 

Južnokorejski pulen raspolaže s 275 ks i 380 Nm iz 2,0-litarskog turbomotora. Menjač je šestostepeni manuelni u ovom slučaju, mada je i30 N Performance dostupan i s osmostepenom jedinicom s dvostrukom spojnicom. Masa automobila iznosi 1.429 kilograma.

 

Njegov takmac, VW Golf GTI Clubsport isporučuje 300 konja i 400 Nm. Motor je takođe 2,0-litarski četvorocilindraš dok je menjač sedmostepeni DSG. Clubsport raspolaže masom od 1.461 kilogram.

 

Trka na četvrt milje je bila uvod u duel, gde je GTI Clubsport odmah demonstrirao svoj suficit u snazi. Zbog proklizavanja točkova, i30 N je imao loš start. U međuvremenu, VW je kompletirao distancu za 13,26 sekundi, dok je Hyundaiju bilo potrebno 15 sekundi.

 

Sledeća trka obavljena na 800 metara, i mada je razdaljina praktično udvostručena, rezultat je bio isti. GTI je od samog početka vodio, prešavši liniju cilja za 20,44 sekundi. Njegovom protivniku je za istu radnju bilo potrebno 22,44 sekunde.

 

Ova trka je ponovljena, tako da je Hyundai imao priliku da se popravi (21,98 sekundi). Međutim, GTI Clubsport je takođe unapredio svoje vreme – 20,30 sekundi.

 

Finalni duel se odigrao u trci s letećim startom pri 60 km/h, i tu je bilo „najtešnje“. Čak, i30 N je imao inicijalno vođstvo, koje je doduše kratko trajalo.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery