AktuelnoVesti

Da li Dodge Challenger SRT Hellcat Demon može da se odupre Suzuki Hayabusi? (VIDEO)

1.21KPregleda

Svaki pasionirani ljubitelj brzine zna da između motociklista i automobilista postoji izvestan rivalitet. Na sreću, stvari se uglavnom održavaju na prijateljskom takmičarskom nivou.

 

U suštini, svi mi treba da poštujemo različitosti i drugačija uverenja, ali iznad svega činjenicu da svako ima svoje mesto pod Suncem, uključujući vozače motocikala i njihove bolje zaštićene kolege u automobilima. Ako već dođe do potrebe za dokazivanjem i trkom, to treba uraditi na odgovarajućoj, bezbednoj lokaciji.

 

Kada je reč o ljubiteljima trka na četvrt milje, to je naravno „drag“ staza. Upravo na njoj smo imali jedan žestok duel, između dva velika imena.

 

Trka se odigrala na Mission Raceway Parku u Mišnu (Britanska Kolumbija, Kanada). S jedne strane se nalazi moćni Dodge Challenger SRT Hellcat Demon, i „majka svih zveri na dva točka“, Suzuki Hayabusa. Dakle, odaberite svog favorita.

 

Za nas koji moramo biti objektivni, ovo je sudar dve perjanice, bilo da dolaze u standardoj ili modifikovanoj formi. Doduše, krajnji rezultat uglavnom govori o tome da li je bilo nekih dorada ili ne.

 

Logika ovde nalaže da četvoročkaš  ima šanse jedino u slučaju da je ’Busa standardna a Demon „brutalno“ modifikovan. Ipak, mada je ishod odmah na početku bio jasan, trka je bila relativno zanimljiva.

 

Demon je prilično loše startovao, izgubivši nešto vremena, dok je Hayabusa čitav posao obavila tečno, kao „metak“, i to u turbo postavci. Ostvareno vreme motocikla je iznosilo 8,84 sekunde, dok Demon nije bio ni blizu, mada na kraju uopšte nije bio loš s 9,96 sekundi.

 

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery