Vesti

Da li će ovako izgledati novi Renault Clio RS?

Render fotografije

Novi Renault Clio RS - render
1.58KPregleda

Tokom prošle nedelje, Renault je i zvanično predstavio petu generaciju modela Clio. Novi Renault Clio, i pored toga što je na staroj platformi (unapređenoj), ima potpuno novi dizajn spoljašnjosti i enterijera.

Kao i obično, i novi Clio će se prodavati sa nekoliko benzinskih i dizel agregata. Međutim, najinteresantniji model će biti onaj sa oznakom Renault Clio RS.

S obzirom da je novi Clio preuzeo nekoliko stilskih detalja sa modela Megane, nije teško pretpostaviti kako će izgledati njegova RS verzija. Samo spojite dizajn nove generacije modela Clio sa upečatljivim detaljima modela Megane RS, i eto rezultata.

Upravo to je uradio umetnik XTomi. On je zamislio kako će izgledati ovaj francuski “hot heč” model. Po njegovom mišljenju, Renault Clio RS će imati sportski “body-kit”, masku (rešetku) hladnjaka sa modela Megane RS i svetla. Tu je naravno i set velikih felni.

Novi Renault Clio RS - render

Sa druge strane, umetnik KleberSilva je bio malo diskretniji.  Pogledajte radove oba umetnika, i recite nam šta mislite, koji od njih će biti bliže pravoj verziji?

Postoje glasine da će novi Renault Clio RS imati isti agregat kao Megane RS. Razlika će biti u tome što će on razvijati manju snagu. Naime, četvorocilindarski agregat radne zapremine 1,8 litara sa turbo punjačem kod modela Megane RS Trophy razvija 296 konjskih snaga (221 kW) i 20 konjskih snaga manje kod standardnog RS modela.

Nešto slabija verzija tog agregata se nalazi u modelu Alpine A110, kod kog razvija 248 konjskih snaga (185 kW).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery