Vesti

Corvette C8 debituje 14. januara!?

Spekulacije

Chevrolet Corvette C8 render
1.58KPregleda

Dragi naši čitaoci, Hristos se rodi! Srećan vam Božić. Ovo božićno jutro počinjemo još jednom glasinom o najavljenom modelu kompanije Chevrolet, Corvette C8.  

Chevrolet Corvette C8 render

Ovoga puta se pojavila glasina u kojoj se navodi da će nova Corvette C8 premijerno debitovati 14. januara. Reč je o super automobilu sa agregatom smeštenim na “sredini”.  Ovaj model će, kako je najavljeno, premijeru imati prvog dana Sajma automobila u Detroitu (NAIAS). Informacija se pojavila na Corvette forumu, gde je korisnik “Zerv02” napisao: “Iznenađenje će biti predstavljeno 14. januara”.

Ovaj isti korisnik foruma je ranije podelio informaciju da će se uvodna verzija nove Corvette C8 prodavati po ceni od 169.900 dolara. S tim na umu, moramo i ovu informaciju uzeti sa određenom dozom sumnje. Pogotovo zbog činjenice da je “Zerv02” naveo da će u isto vreme debitovati i kupe i spider (kabriolet) verzija modela Corvette C8.

Naime, sumnje podgreva i činjenica da GM nema zakazanu konferenciju za medije za 14. januar. Jedini događaj na agendi američkog proizvođača za NAIAS je zakazan za 13. januar, i to za brend Cadillac. Prema tome, ukoliko GM ne planira baš veliko iznenađenje za Detroit i predstavljanje modela Corvette C8, veće su šanse da će tada biti objavljen tizer, i možda otkriven zvaničan datum premijere novog modela.

Chevrolet Corvette C8 render

Male su šanse da će Corvette C8 zaista biti premijerno predstavljena 14. januara

U svakom slučaju, scenariju po kome će nova Corvette C8 debitovati za nedelju dana ne ide u prilog ni činjenica da je nedavno saopšteno da će premijera biti odložena za 6 meseci zbog problema sa elektronskim sistemom. Naravno, Chevrolet bi mogao da predstavi svoj novi model, i i dalje bi imao vremena da problem reši pre nego što automobil stigne do proizvodne trake.

Nemojte nas shvatiti pogrešno. Bili bismo oduševljeni da Corvette C8 zaista bude predstavljen u Detroitu. Delom zbog činjenice da je reč o modelu koji se željno iščekuje godinama, a delom zbog toga što bi time bio stavljen kraj na sve glasine i spekulacije o njemu.

U svakom slučaju, da li je “Zerv02” u pravu videćemo 14. januara.

Chevrolet Corvette C8 render

Napomena: u tekstu su kao ilustracija upotrebljene render fotografije čiji je autor Chazcron.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery