AktuelnoVesti

Consumer Reports: kupci najnezadovoljniji jednim Mazdinim modelom

2.66KPregleda

Na vrhu liste, kada je o pojedinačnim modelima reč, vodi Tesla

 

Sećate se slične ankete Consumer Reportsa o kojoj smo nedavno pisali? Po njoj, u okviru godišnjeg istraživanja, Tesla je bila marka kojom su potrošači najzadovoljniji, dok je Infiniti završio na dnu. Sada je došao momenat da vidimo koliko su kupci zadovoljni pojedinačnim modelima. Tesla je ponovo na vrhu, a na začelju je ponovo jedan japanski brend. Ovoga puta nije reč o Infinitiju već o Mazdi.

 

Naime, CR kaže da je Mazda CX-3 ostvarila najniži skor u merenju zadovoljstva kupaca pojedinačnim modelima. Pored toga, nije jedini japanski proizvođač koji se nije proslavio po ovom pitanju, jer je Nissan Kicks drugi, a iza njega su primerci iz premijum „ergele“ istog proizvođača, Infiniti QX60 i QX50. Začelje zaokružuje Jeep Compass.

 

S druge strane, vlasnici Teslinih modela su prosto zaljubljeni u svoje automobile. Kolo vodi Model 3, dok su Model S i Model Y na trećem, odnosno četvrtom mestu. Drugo je rezervisano za Kiju Telluride, dok se Mazda „iskupila“ donekle petom pozicijom MX-5.

 

 

Anketom su obuhvaćeni automobili starosti od jedne do tri godine, a parametri koji su uključeni u ocenjivanje uključuju komfor, elektroniku i vožnju. Treba istaći da zadovoljstvo vlasnika nije nužno povezano s pouzdanošću; kod nekih marki poput Tesle registrovani su brojni problemi s kvalitetom, između ostalog i u okviru istraživanja Consumer Reportsa. S druge strane, neki brendovi koji slove za pouzdane, poput Buicka, rangirani su nisko na planu zadovoljstva kupaca.

 

Što se konkretno tiče Modela 3 i CX-3, Teslin pulen je ostvario gotovo perfektne ocene kada je o vozačkom iskustvu i stajlingu reč. Komfor je iznad proseka, ali je vrednost ocenjena kao osrednja. Što se Mazde tiče, nijedna ocena nije posebno visoka, mada su stajling i kvalitet vožnje ocenjeni natprosečno. Komfor je najmanje zadovoljavajući, ispod 50 odsto. Interesantno, CX-3 je rangiran nešto iznad Modela 3 po pitanju vrednosti.

 

Ostali modeli među onima koji najviše zadovoljavaju su atraktivni Lincolnovi SUV modeli u formi Aviatora i Corsaira. Toyota Prius, Jeep Gladiator i Tesla Model X zaokružuju prvih 10.

 

Vrele Gume

Izvor: Consumer Reports

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery