AktuelnoOnline plusVesti

Classic Defender Works V8 Islay Edition

11.3KPregleda

Legenda opet živi

 

 

Land Rover Classic je prikazao svoje prvo specijalno izdanje Defendera sa tradicionalnom temom – Classic Defender Works V8 Islay Edition.

 

 

 

Ovo tematsko izdanje slavi Spensera Vilksa, glavnog direktora kompanije Rover Car Company i jednog od osnivača Land Rovera, kao i škotsko ostrvo Ajla na kojem je nastao naziv Land Rover, kao jedne od kreatora nenadmašne zaostavštine Defendera.

 

 

Vilksovo imanje Lagen na ostrvu Ajla korišćeno je za testiranje ranih prototipova, a 1947, dok je vozio svoj jako modifikovani Rover po neravnom pejzažu, lovočuvar imanja komentarisao je da to mora biti „Land Rover“ (lutalica poljima), i tako je nastao taj naziv.

 

 

 

Uz iste tehničke specifikacije kao i Classic Defender Works V8, Islay Edition pokreće 5,0-litarski benzinski motor V8 od 405 KS u kombinaciji sa osmostepenim automatskim prenosom ZF.

 

 

 

 

 

Svaki je sveobuhvatno restauriran, inženjerski obnovljen i nadograđen, upotrebom vozila donatora u razdoblju od 2012. do 2016. godine.  Majstorski izrađeno i ručno sastavljeno vozilo je jedinstvena ponuda najprobirljivijim klijentima koji traže zaista luksuzan, sveobuhvatno inženjerski prilagođen, kolekcionarski klasični Defender, direktno od originalnog proizvođača.

 

 

 

Works V8 Islay Edition je ograničen na 30 primeraka, od toga 17 komada modela 90 (kratkog međuosovinskog rastojanja),  a 13 komada kao verzija 110 sa sedam sedišta. 

 

 

Classic Defender Works V8 Islay Edition koristi istu osnovu kao Classic Defender Works V8. Svako vozilo je mukotrpno obnavljano i unapređuje klasični Defender koji su istražili stručni specijalisti Land Rovera Classic.

 

 

 

Donatorska vozila potiču iz razdoblja od 2012. do 2016, a Land Rover Classic ugrađuje moderni vazdušno ventilisani 5,0-litarski pogonski sklop V8 sa osmostepenim automatskim menjačem ZF. Performanse su besprekorne uz 405 KS i obrtni momenat od 515 Nm.

 

 

 

Islay Edition – kao i Works V8 – ubrzaće 0–60 mph za 5,6 sekundi, dok je najveća nominalna brzina 106 mph.

 

Svaki primerak je posebno izabran i inženjerski obnovljen pomoću kompleta nadogradnje Defender Suspension koji sadrži jedinstveno podešenu suspenziju prilagođenu povećanoj udobnosti i dinamici na drumu, sa poboljšanom verzijom spiralnih opruga i amortizerima.

 

Uključen je i komplet za nadogradnju upravljanja, koji pruža nadograđene kočione diskove, pločice i klešta iz specifikacije Works V8 za poboljšanu snagu kočenja.

 

 

Cena za Defender Islay Edition iznosi od 230.000 £ za 90 do 245.000 £ za 110. 

 

 

 

BONUS PLUS: Kako smo Defenderom stigli od Srbije do Iraka  i nazad preko Turske, Jermenije i Gruzije 

 

 

 

 

1 Komentar

  1. Bez veze… Auto za kolekcionare koji će skupljati praššinu u staklenoj garaži, neće puta nikad vidjeti a kamoli terena. Pravi Land Rover je bio mašina za blata a ne za garažu…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery