AktuelnoVesti

Citroen i Peugeot ukidaju modele iz A segmenta

1.76KPregleda

Citroen i Peugeot ukidaju prozvodnju modela C1 i 108 i povlače ih s tradicionalnih automobilskih tržišta

 

Rojters je citirao tri izvora bliska francuskom proizvođaču, tvrdeći da je odluka da se napusti A segment doneta pred spajanje PSA  grupe s Fiat Chrysler Automobilesom. Doduše, nije dat bilo kakav precizniji vremenski rok u okviru kojeg će se to desiti.

 

Skup razvoj motora i sistema za filtriranje izduvnih gasova, da bi se bilo u skladu sa sve strožom ekološkom regulativom, za posledicu ima to da proizvođači teško mogu da opravdaju svoju ulaznu ponudu u komercijalnom smislu. Marke poput Forda i Opela su ukinule svoje najmanje predstavnike, dok budućnost Seata Mii, Škode Citigo i Volkswagen Up!-a ne izgleda nimalo svetlo.

 

PSA je već prodala svoj udeo u zajedničkom poduhvatu s Toyotom, kroz koji je japanska marka iznedrila Aygo, „genetski“ blizak s C1 i 108, koji se i proizvodio u istom pogonu u Češkoj od 2005.

 

Mada su u PSA odbili da prokomentarišu budućnost najmanjih modela u ponudi, portparol kompanije je izjavio da joj je „potrebna refleksija sa svežim i ’remetilačkim’ idejama“ u vezi s tim kako na najbolji način zadovoljiti potrebe kupaca malih automobila a u isto vreme ispoštovati novu ekološku regulativu EU.

 

Citroen je nedavno lansirao Ami, električni kvadricikl, koji u nekim evropskim zemljama mogu da voze šesnaestogodišnjaci, bez vozačke dozvole. Može da „pojuri“ samo do 42 km/h, dok mu domet iznosi skromnih 75 kilometara. Ono što je interesantno je da može da se iznajmi za svega 19,99 evra mesečno, dok ko hoće da ga poseduje, mora da izdvoji 6.000 evra.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery