Vesti

Carlex Design počeo rad na modelu Mercedes-Benz X-Class 6×6!

Zver sa šest točka

1.22KPregleda

Tjuning kompanija Carlex Design je počela da radi na automobilu koji će biti najagresivnija varijanta modela Mercedes-Benz X-klase ikada konstruisana.

Naime, ovaj projekat je ideja jednog od odeljenja kompanije Carlex Design koje je zaduženo za pikap modele, „Pickup Design“, a cilj je da se Mercedesova X-klasa transformiše u „zver“ sa tri osovine, odnosno šest točka, koja bi mogla da parira off-road sposobnostima modela G63 6×6, ali i koja bi bila jednako upečatljiva pojava.

Za sada postoje samo render fotografije na kojima vidimo da će ovaj model imati restilizovan prednji deo na kojem se posebno ističe vitlo, redizajnirani branik i LED linija svetala na krovu. Tu su još i nove off-road felne i pneumatici, ali i novi lukovi iznad njih i novi pragovi.

Kao i kod drugih automobila koji su transformisani u modele sa tri osovine, najveće promene su ipak na zadnjem delu ovog modela. Naime, Carlex će „proširiti“ prostor za prtljag kako bi se dobilo mesto za dodatnu osovinu i nova dva točka, ali mogu se uočiti i promene u dizajnu zadnjeg dela.

Za sada nema puno informacija o tome kako će Carlex uspeti da konsturiše model kao sa redner fotografija, ali verujemo da to neće biti jednostavan posao.

U svakom slučaju, ako finalna verzija tog modela bude izgledala kao na fotografijama, Carlex-u će se projekat itekako isplatiti.

Šta vi kažete? Da li vam se dopada ovako tjunirana X-klasa?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery