AktuelnoVesti

Borković osvojio 55. Srbija reli

786Pregleda

Uspešno završen 55. Srbija reli u Vrnjačkoj Banji

 

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, Sportskog auto i karting saveza Srbije i opštine Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i “AMS Osiguranja” a.d.o, za vikend je uspešno održan 55. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

 

Ove godine Srbija reli okupio je 39 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske, Turske, Rumunije i Severne Makedonije. Poseban značaj i kvalitet takmičenju dalo je učešće Dušana Borkovića, koji je i ove godine učinio da Srbija reli ima pobednika iz Srbije, na radost domaćih navijača koji su tokom tri dana pratili ovaj atraktivan događaj.

 

 

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča, Kopaonika i Aleksandrovca i ukupno 12 brzinskih ispita, prvo mesto u generalnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Srbije koju su činili vozač Dušan Borković i suvozač Igor Marković, koji su opravdali ulogu favorita. Drugo mesto pripalo je posadi iz Bugarske, Plamenu Staykovu i Rafiju Kadiru, a na trećem mestu na ovogodišnjem reliju završila je još jedna posada iz Bugarske koju su činili Martin Surilov i Zdravko Zdravkov. 

 

I ovoga puta je potvrđeno da Srbija reli, takmičenje duge tradicije, koje se boduje za Evropski reli trofej Balkana, Otvoreno Prvenstvo Srbije i Nacionalni Šampionat Srbije, iz sezone u sezonu dobija na značaju – šireći uticaj na razvoj automobilizma, sporta i turizma u Srbiji. Daleke 1967. godine održan je prvi „YU reli“. AMSS je potom 1988. godine uspešno preuzeo organizaciju, a 2008. godine ovo takmičenje dobija novo ime -„Srbija reli“.

 

Ovogodišnji Srbija reli ispunio je sva očekivanja u organizaciji, promociji, broju takmičara i gostiju i još jednom potvrdio status najznačajnije automobilske manifestacije na našim prostorima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery