Vesti

BMW rekao „NEIN“ Seriji 9!

Bar za sada

BMW Serije 8
2.54KPregleda

Gama kompanije BMW je, slobodno možemo reći, prilično velika. Ipak, i pored toga, ne prestaju spekulacije o tome da bavarci nameravaju da svoju gamu prošire, i to novom Serijom 9.

Međutim, po svemu sudeći, spekulacije će to i ostati, samo spekulacije. Naime, zvanični bavarske kompanije smatraju da njihovoj kompaniji trenutno nije potrebna Serija 9.

„Mislim da nam Serija 9 nije potrebna. U tom segmentu potrebna su tri automobila – X, limuzina i sportski. A mi imamo sve: X7, Seriju 7 i Seriju 8. Neki konkurenti već redukuju broj automobila u tom segmentu. Jednostavno, količina proizvodnje je niska“, rekao je direktor razvoja BMW, Klaus Frehlič.

Klaus navodi i da opisana situacija ne ugrožava planove o super automobilu.  Naime, model koji bi trebalo da razvija preko 700 konjskih snaga i nađe se iznad predstojećeg M8 modela je planiran za 2023. godinu. U teoriji, novi super automobil bi trebalo da zameni BMW i8, jer će kao i ovaj model imati hibridni pogosnki sklop.

U svakom slučaju, iako, bar za sada, nema ništa od Serije 9, čekaju nas nove verzije modela iz Serije 8. Tu pre svega mislimo na Gran Coupe i dugo očekivani M8 model. BMW M8 bi trebalo da razvija više od 600 „konja“! 

Napomena: Na fotografijama je BMW Serije 8

Izvor: B92

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery