Vesti

BMW planira lanisranje modela i7!?

Električna alternativa modelima Serije 7

BMW Serije 7
1.85KPregleda

BMW je možda isključio mogućnost kreiranja Serije 9 koja bi u gami kompanije bila iznad Serije 7, ali i dalje postoje šanse da vidimo novog člana “i” linije modela. Taj model bi mogao biti veliki, električni sedan koji bi mogao nositi oznaku i7.  

BMW Serije 7

Naime, na BMW blogu se citiraju neimenovani izvora, koji navode da će i7 biti električna alternativa za modele Serije 7. Ako to zaista bude tako, onda će taj model biti direktan konkurent najavljenom modelu Mercedes-Benz EQS. Taj model će biti “električni rođak” sledećoj generaciji S-Klase.

Pročitajte i: Predstavljen je restilizovani BMW Serije 7!

Za sada je o tom novom vozilu poznato vrlo malo detalja. Naime, BMW ima dovoljno prostora da ugradi baterije i snažne elektromotore, ako taj model zaista bude sličnih dimenzija kao Serija 7. Postoje spekulacije da bavarski proizvođač zapravo cilja na domet od 600 kilometara sa jednim punjenjem.

BMW Serije 7

Kao i BMW Serije 7 sa konvencionalnim pogonom, i7 bi trebalo da bude dostupan u nekoliko varijanti.

U nedavno objavljenim izveštajima se navodi da bi taj model na tržište mogao da stigne već 2022. godine. Međutim, to nam deluje malo nerealno. Posebno zbog činjenice da će sledeći model “i” serije biti korosver po imenu iNEXT. Proizvodnja tog modela bi trebalo da počne tokom 2021. godine.

Navodi se da pored modela i7, bavarci rade i na modelu i4. Tako da su šanse da ćemo i7 videti 2022. godine zaista male. Predstavnici bavarskog proizvođača su na ove navode samo rekli da ne žele da komentarišu glasine i spekulacije.

Napomena: na fotografijama se nalazi BMW Serije 7.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery