AktuelnoVesti

BMW M5 vs Mercedes-AMG E63 (VIDEO)

2.22KPregleda

Borba za supremaciju u segmentu superlimuzina.

 

BMW i Mercedes-Benz su direktni konkurenti i ciljaju na istu bazu kupaca. To se odnosi i na M5 i AMG E63, dve luksuzne limuzine koje ujedno pružaju izuzetno visoke performanse. Ovog puta je Track Day YouTube „na crtu“ stavio modele iz 2018., koji su se našli u seriji trka ubrzanja.

 

Mada je reč o par godina starim modelima, snaga kojom raspolažu je svakako impresivna. BMW M5 (ne Competition) ispod haube poseduje twin-turbo V8 radne zapremine 4,4 litra, koji isporučuje 600 ks i 750 Nm. Snaga se na sve točkove isporučuje putem ZF-ovog automatskog menjača. Mada Mercedes raspolaže nešto „manjm“ motorom radne zapremine 4,0 litra, proizvodi 612 konja i 850 Nm. Pogon je takođe na sve točkove, dok je menjač devetostepeni.

 

Prva trka je obavljena iz letećeg starta. Borba je bila izjednačena, M5 je ostvario malu prednost pre nego što ga je AMG pretekao, pobedivši s prednošću od dužine vozila. Tokom drugog duela, takođe s letećim startom, M5 je startovao još bolje, ali ni to nije bilo dovoljno da zaustavi Mercedes, koji je ovoga puta pobedio s manjom razlikom. U finalnoj trci, iz stajaćeg starta, BMW odnosi pobedu, jer je Mercedes ušao u neki bezbednosni režim zbog pregrevanja, usporivši nakon 128 km/h.

 

Rivali su prošli i test upravljivosti, ali naravno, retki su vlasnici ovih automobila koji svaki vikend odlaze na trkačku stazu.

 

Pogledajte video.

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery