AktuelnoVesti

BMW M4 Competition vs Porsche 911 Carrera (VIDEO)

1.72KPregleda

Novi BMW M3 i M4 su premijerno predstavljeni medijima, a materijala ima za više „tomova“. Dok je akcenat uglavnom na stajlingu, istestirane su i performanse, kao u ovoj trci ubrzanja.

 

Car Magazine ne samo što je uporedio BMW M4 Performance i Porsche 911 Carreru, već ih je stavio „na crtu“. Dakle, radi se o najjeftinijoj verziji 911-ce protiv najekstremnijeg BMW M4. Bar je to jedan od aspekata ovog duela.

 

Ipak, startna cena Carrere je petnaestak i više hiljada evra viša od cene BMW-a M4 Competition. U ovom slučaju je razlika verovatno još veća, jer retko koji vlasnik Porschea u paket ne uključuje PDK i ostale „zanimljivosti“ poput „pojačanog“ ogibljenja i slično. M4 Competition je sam po sebi prilično „napucan“.

 

Polje na kojem su slični je radna zapremina motora, jer oba kupea raspolažu 3,0-litarskom twin-turbo jedinicom. Mada M4 Coupe isporučuje 510 ks, značajno je teži od prethodnika, dok Porsche pokušava da kompenzuje deficit u snazi (385 ks) boljom trakcijom, koju pruža postavka za zadnje pozicioniranim motorom.

 

Što je bilo i očekivano, Carrera je na samom startu „oduvala“ bavarskog snagatora. Ipak, da je ovo bila regularna trka na četvrt milje, BMW bi verovatno odneo pobedu.

 

Mada mu je rival broj jedan Mercedes-AMG C63, BMW očigledno nastoji da se približi Porscheu. Setimo se, Serija 1 sa šestocilindarskim motorom je „na nišanu“ imala kupce Boxstera, dok je M3 GTS pokušao da i sam ostvari deo GT3 „magije“. Ipak, poređenje BMW-a i Porschea i dalje deluje pomalo „čudno“.

 

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery