Vesti

BMW ili Geely kao potencijalni partneri kompanije Jaguar Land Rover!?

Pregovori u toku…

Jaguar Land Rover
1.52KPregleda

Tata grupacija, trenutni vlasnik kompanije Jaguar Land Rover, trenutno je u potrazi za novim partnerima tog britanskog proizvođača automobila. Kako se navodi, Tata grupacija je nedavno kontaktirala kompanije BMW i Geely, sa kojima je otpočela pregovore o partnerstvu.  

Jaguar Land Rover

Naime, ovu informaciju prenosi Bloomberg, a koji se poziva na izvore upoznate sa ovom temom. Navodi se da Tata traži potencijalne partnere za Jaguar Land Rover, te da su svi pregovori trenutno u početnoj fazi. To znači da bi Tata grupacija mogla da otpočne pregovore i sa drugim kompanijama.

Partnerstvo kompanija Jaguar Land Rover sa kineskim koncernom bi se svakako isplatilo britanskog proizvođaču automobila, posebno kada je u pitanju najveće tržište automobila na svetu, Kina. Naime, u toj zemlji je prodaja automobila JLR kompanije pala za ogromnih 50% u odnosu na prošlu godinu.

Sa druge strane, Jaguar Land Rover i BMW već imaju partnerstvo kada je u pitanju razvoj agregata i tehnologije elektrifikacije. Zbog toga bi i ovo partnerstvo verovatno bilo lakše zaključiti. Međutim, tokom avgusta koji je za nama, bivši izvršni direktor kompanije BMW, Herald Kruger, rekao je da BMW ne razmišlja o nikakvom partnerstvu.

Jaguar Land Rover

Još uvek se ne zna kako su Geely i BMW odgovorile na ponudu Tata grupacije. Kineski koncern je rekao da ne vodi nikakve pregovore “sa Tata ili JLR kompanijama”. Sa druge strane, predstavnici kompanija BMW i Tata su odbili da daju komentare na ove navode.

Verovatno je jedna od najvećih prepreka za bilo koje potencijalno partnerstvo, kada je u pitanju kompanija Jaguar Land Rover, upravo njena finansijska situacija, koja nije baš najsjajnija.

Jaguar Land Rover

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery