AktuelnoEco GreenVesti

BMW i4 M50 se pojavio na društvenim mrežama s „M“ oznakom

1.97KPregleda

Trebalo bi da bude zvanično predstavljen 1. juna.

 

Nakon dugog razvojnog procesa i jednako dugačke marketinške kampanje, BMW i4 je konačno prikazan u serijskom izdanju u martu ove godine. Mesec dana kasnije, tokom Auto Shanghai 2021 manifestacije, bavarska kompanija je skinula veo s i4 M Sporta.

 

BMW je sada spreman za premijeru i4 M50, a ovo što je pred nama prvi uvid u performantni električni model.

 

Slika koju vidite se pojavila na Instagramu, da bi ubrzo bila uklonjena. Na svu sreću, ekipa iz Motor 1 ju je skinula, tako da možemo detaljno da je proučimo. Kao što vidimo, M oznaka počiva na „anfasu“, uz čitav niz vizuelnih unapređenja.

 

BMW Blog ističe da električni sedan poseduje neke tipične M Sport komponente, uključujući agresivniji prednji odbojnik s većim ventilacionim otvorima i širim bočnim pragovima u mat crnoj boji. Tu je i nova garnitura naplataka s više paoka i „dijamantskim“ finišem sa sjajno crnim unutrašnjim površinama.

 

Sve u svemu, automobil izgleda agresivnije od i4 M Sporta predstavljenog u Kini prošlog meseca. S tehnološkog aspekta ostaje misterija, ali ono što znamo je da će moćniji i4 raspolagati s 530 ks (390 kW), da će obavljati sprint do „stotke“ za oko četiri sekunde, a jednim punjenjem će moći da pređe 590 kilometara po WLTP-u.

 

Što se tiče niže pozicioniranih verzija, izveštaji sugerišu da će ponuda biti kompletirana s dve varijante sa zadnjim pogonom – i4 eDrive35 i i4 eDrive40. Ova dva modela bi trebalo da raspolažu s nešto manje snage i verovatno užom autonomijom.

 

Vrele Gume

Izvor: Motor1

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery