Sajam automobila u Frankfurtu

BMW Concept 4 – koncept koji nam pruža prvi uvid u to kako bi nova Serija 4 mogla izgledati!

Premijera

BMW Concept 4
2.49KPregleda

BMW je danas na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstavio svoj novi koncept. Reč je o modelu BMW Concept 4, a on predstavlja uvid u dizajn modela nove Serije 4, ali i modela  M3 i M4.

BMW Concept 4

BMW Concept 4 nam pokazuje da će nova generacije Serije 4 biti drastično različita od svojih prethodnika. Naime, na prednjem delu ovog automobili dominira “kidney” maska (gril) koja je toliko velika da bi mogla “da proguta dva deteta”…

Naravno, predstavnici bavarskog proizvođača su svoje izlaganje započeli pričom upravo o tom grilu. Naime, kako su oni naveli ova, “vertikalno postavljena maska se savršeno uklapa u proporcije automobila, dok u isto vreme podseća na prošlost”. Nakon toga su se pozvali na modele 328 i 3.0 CSi. “Kidney maska je oduvek bila odlika BMW automobila”, rekao je šef dizajna kompanije BMW, Domagoj Dukec.

Ako sklonimo pogled sa ove maske koja će se nekome možda dopasti, a nekome ne, vidimo farove agresivnog dizajna i masivne usisnike za vazduh. BMW Concept 4 ima i jedinstvene felne od 21 cola.

Zadnji deo ovog koncepta je nešto za šta smo sigurni da će se većini ljudi dopasti. Odlikuju ga LED svetlosne jedinice, difuzor i velike četvrtaste izduvne cevi.

BMW nije objavio nikakve tehničke detalje o ovom konpcetu. Međutim, to nije ni važno s obzirom da je reč o studiji koja je kreirana samo da nam pruži uvid u to šta možemo očekivati od nove Serije 4.

Već znamo da će novi M4, kao i M3, imati isti trolitarski twin-turbo redni šestocilindarski agregat.

Šta mislite o dizajnu ovog koncepta? Da li vam se dopada, ili ne? Pišite nam u komentarima…

BMW Concept 4

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery