Vesti

Bliži se kraj modela Audi TT!?

Segment kompaktnih sportskih automobila je u nevolji

Audi TT
1.09KPregleda

Dve decenije nakon što se prva generacija pojavila na tržištu (1998. godine), budućnost modela Audi TT je postala neizvesna. Naime, ne samo da se ovaj model neće transformisati u kupe sa petoro vrata kako se ranije pričalo, već bi njegova proizvodnja u potpunosti mogla biti obustavljena.

Audi TT

Izvršni direktor proizvođača automobila iz Ingloštata, Brem Skot je tokom jednog intervjua na pitanje o ovom sportskom modelu dao neočekivani odgovor.

„To je jako dobro pitanje. Mislim da postoji budućnost za neke od naših ikona, ali ne znam da li je među njima i Audi TT. Srce me zaboli kad čujem to pitanje“, naveo je Skot. „Imamo nekoliko projekata koji bi mogli da zamene TT, međutim, oni možda neće biti njegova direktna zamena“, dodao je on.

Neki od razloga zbog kojih Audi razmišlja o prekidu proizvodnje modela TT su pad prodaje sportskih automobila i investicije u elektrifikaciju i nove tehnologije. „Audi će morati da bude ono što jeste i u budućnosti. Međutim, elektrifikacija se mora finansirati. Ne možemo sebi priuštiti da budemo prisutni na svakom tržištu, u svakom segmentu“, izjavio je Skot.

Audi TT

U svakom slučaju, čelnici kompanije Audi imaju dosta vremena da odluče o budućnosti modela TT. Redizajnirana verzija je predstavljena tokom prošlog leta, a u Evropi je počela da se prodaje od septembra meseca prošle godine. Ukoliko Audi ne odluči da u trenutnku obustavi njegovu proizvodnju, TT će na tržištu sigurno biti još par godina.

Međutim, nekada izuzetno uspešan segment kompaktnih sportskih automobila je sada u „velikoj nevolji“. Osim Audija, koji razmišlja o budućnosti modela TT, Mercedes se već oprostio od modela SLC. U Ženevi je predstavljena njegova poslednja, „Final Edition“ verzija.

Audi TT

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery