970_250_eko
Vesti

Bentley će 10. jula predstaviti svoj novi konpcet po imenu EXP 100 GT!

Korak u autonomnu budućnost bez emisije štetnih gasova…

Bentley EXP 100 GT koncept
642Pregleda

Jedan od najstarijih britanskih proizvođača automobila, Bentley, čiji je vlasnik VW grupacija, spreman je da napravi veliki korak ka budućnosti. Naime, taj korak je zapravo koncept automobil koji nosi oznaku EXP 100 GT, koji će premijerno biti predstavljen 10. jula.

Bentley EXP 100 GT koncept

Ovaj koncept će imati pogonski sklop koji ne emituje štetne gasove, ali i tehnologiju autonomne vožnje.

Takođe, koncept EXP 100 GT će imati “materijale različitog porekla koji su sklopljeni u jednu fenomenalnu celinu, od strane dizajnera kompanije Bentley Motors-a. Oni su svoje umeće i veštine podigli na još veći, do sada neviđeni nivo, kada je reč o izradi luksuznih automobila”, naveli su predstavnici britanskog proizvođača.

Sve ostalo o ovom konceptu je u malim detaljima koji se vide na tizer video snimku. Na tom video snimku vidimo osvetljeni logo na pragovima koji postaje vidljiv nakon otvaranja vrata. Takođe, čini nam se da se vrata otvaraju vertikalno.

Oznaku EXP je Bentley i ranije koristio na svojim koncept modelima. Broj 100 se odnosi na činjenicu da kompanija ove godine proslavlja svoj 100. rođendan. I na kraju, oznakla “GT” nam govori da je reč o Grand Tourer automobilu.

Koncept Bentley EXP 100 GT će premijerno biti predstavljen sledeće srede. Za sada ništa nije potvrđeno, ali nas ne bi iznenadilo ni ako Bentley reši da ovaj model povede sa sobom na Sajam automobila u Frankfurtu.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery