AktuelnoIstorija

Audi u 2021. slavi 50 godina slogana „Vorsprung durch Technik“ (VIDEO)

1.1KPregleda

U slučaju da niste znali, proizvođač iz Ingolštata ima originalan naziv za svoju istoriju – „Audi Tradition“

 

Kompanija je spremna da proslavi dolazak 2021., a u to ime je pripremila  „Anniversary Dates“ serijal, digitalni letak kreiran da Audijevim fanovima pruži važne podatke o njihovoj omiljenoj firmi.

 

 

Najnovija „Anniversary Dates 2021“ digitalna brošura je priložena u PDF formatu u slučaju da želite da budete u toku s Audijevim važnim datumima i istorijom modela. Reč je o katalogu od 30 stranica, tako da nije zgoreg izdvojiti nekoliko stvari.

 

Najpre, kompaktni A3 će proslaviti četvrt veka postojanja u godini koja je pred nama, dok će Audi  Cabriolet, S4 i Audi 80 napuniti tri decenije. Nisu svi važni događaji pozitivni, jer naredne godine će marka iz Ingolštata takođe obeležiti 55 godina od proizvodnje poslednjeg DKW putničkog automobila, odnosno 70 godina od smrti Augusta Horha.

 

 

Sve je lepo aranžirano u hronološkom redu (uključujući i uzbudljive proslave u okviru auto-moto sporta), tako da možemo da zaronimo u istoriju do momenta kada je kreiran prvi Horhov model, pre nekih 120 godina. Ipak, fokus je pre svega na čuvenoj „Vorsprung durch Technik“ krilatici.

 

Audijev osnovni moto, koji znači „napredak kroz tehnologiju“, prvobitno je predstavljen, verovali ili ne, pre 50 godina.

 

 

Bio je to avgust 1969., kada su Auto Union GmbH i NSU Motorenwerke AG udružili snage i kreirali Audi NSU Auto Union AG. S gamom novog konglomerata, koja je bila izuzetno heterogena i tehnički napredna, Hans Bauer iz Audi NSU-ovog departmana za reklamiranje, 1971. je istupio s idejom da s publikom komunicira uz pomoć korporativne poruke.

 

 

Tako je nastao sloga „Vorsprung durch Technik“, prvi put upotrebljen u Audi-NSU reklami u januaru 1971. Ova fraza je zatim dovoljno dobila na popularnosti da bude obilno korišćena za potrebe Audija od 1982., pa čak i u okviru međunarodnog marketinga, pojavljujući se u originalu, bez prevoda, čak i u SAD i Velikoj Britaniji.

 

audi-is-ready-to-celebrate-five-decades-of-vorsprung-durch-technik-next-year-153664

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery