Tjuning

Audi RS2 “rame uz rame“ sa svojim najmlađim potomkom, modelom RS4 Avant!

Oba modela su tjunirana od strane kompanije ABT Sportsline

Audi RS2 Avant i RS4 Avant
2.25KPregleda

U pauzi od rada na novim tjuning paketima opreme za automobile iz okvira VW grupacije, tjuning kompanija ABT Sportsline je serijom fotografija odala počast jednom od najpoznatijih četvorotočkaša kompanije Audi, modelu RS2 Avant.

Audi RS2 Avant i RS4 Avant

Model koji je pokrenuo sve za Audi RS brend nastao je kao plod zajedničkog rada kompanija Audi i Porsche. Audi RS2 Avant se za potrebe snimanja ovih fotografija sreo sa svojim najmlađim “potomkom”, modeom RS4 Avant za 2019. godinu.   

Naravno, nijedan od ova dva modela nije u fabričkom stanju. Dvadesetpetogodišnji RS2 ispod haube krije 2,2-litarski trubo petocilindarski agregat. Međutim, tu su i modifikovani turbo punjač, podesiva bregasta osovina i izduvni sistem od nerđajućeg čelika. To je rezultiralo porastom snage sa 315 (232 kW) na 355 KS (265 kW).

“Putovanje je počelo 1994. godine sa modelom Audi RS2. On je nastao kao rezultat saradnje sa kompanijom Porsche”, rekao je izvršni direktor tjuning kompanije, Hans-Jurgen Abt. “Bio je to prvi karavan koji je mogao da parira pravim sportskim automobilima, i bio je to automobil od ključne važnosti za uspeh vozila takvog tipa kompanije Audi”, dodao je on.

Pored modela Audi RS2 Avant našao se i RS4 Avant, njegov najmlađi “potomak”. Zahvaljujući tjuning kompaniji ABT, RS4 Avant sada razvija 79 konjskih snaga i 90 Nm obrtnog momenta više od fabričkog modela. Njegova ukupna snaga je tako sada 523 KS (390 kW) i 690 Nm obrtnog momenta. 

Osim modifikacija na agregatima, oba modela su prošla i kroz neke vizuelne promene.

Koji od ova dva modela biste vi izabrali? Pišite nam u komentarima.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery