AktuelnoVesti

Audi napušta DTM

DTM spao na jedno ime

1.43KPregleda

Audi izlazi iz DTM-a, usput „rasturivši“ BMW na sastavne delove

 

S obzirom na to da je većina trkačkih serija „ni na nebu ni na zemlji“ zbog već poznatih problema oko pandemije, jedna od najvećih vesti ove godine je svakako najava kompanije Audi da izlazi iz DTM -a.

 

 

Ekipa iz Ingolštata je još u aprilu obavestila javnost o povlačenju, kriveći u najvećoj meri tekuću zdravstvenu krizu. Marka „četiri prstena“ se neće više takmičiti u Deutsche Tourenwagen Masters seriji. Ova odluka, zajedno s izlaskom Mercedes-AMG-a 2018, ostaviće seriju samo s jednim imenom.

 

 

Ipak, još nas čeka nekoliko trka u okviru ovogodišnje sezone, a sudeći po tome kako stvari izgledaju, Audi će napustiti DTM u velikom stilu. Nakon što je šampionat nastavljen, podijum je rezervisan isključivo za Audijeve trkače. Zapravo, od avgusta 2019. (dakle, pre tačno godinu dana), nemački proizvođač nije izgubio trku, ostvarivši u međuvremenu devet uzastopnih trijumfa. Popriličan uspeh, rekli bismo, posebno za nekoga ko „ne mari mnogo“.

 

DTM Spa Francorchamps 2020

 

Audi je oblikovao DTM i DTM je oblikovao Audi. Ovo demonstrira kakva snaga počiva u auto-moto sportu, i tehnološki i emocionalno“, rekao je Markus Disman, predsednik Upravnog odbora Audija, predvidevši kako će se stvari odigrati u aktuelnoj sezoni.

 

 

Deutsche Tourenwagen Masters je u različitim formama s nama još od 1976. Velika imena su učestvovala u ovoj seriji, koja je čak znala da ugrozi popularnost Formule 1. Tokom niza godina, Audi je osvojio 23 titule u ovom takmičenju (11 u konkurenciji vozača) uz 114 trijumfa na trkama i 345 podijuma.

 

 

Za sada nije jasno u šta će se DTM transformisati kada Audi izađe iz njega. BMW bi ostao da se trka sam sa sobom, što možda i može biti interesantno, ali isključivo ljubiteljima bavarske marke. Bavarci su ostali verni Deutsche Tourenwagen Masters-u, kriveći usput Audi za gubitak renomea ovog takmičenja. I zaista, zanimljivost trka nemačkih premijum brendova ove godine je na nivou „neizvesnosti“ „Mercedesove“ Formule 1.

 

 

Možda su u BMW-u nezadovoljni iz jednostavnog razloga što neće imati priliku za revanš, jer ovakva dominacija kakvu Audi demonstrira nad njima, verovatno nije viđena do sada.

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery