Predstavljamo

Audi E-Tron 50 Quattro – nova, uvodna varijanta modela E-Tron!

Novi Audi E-Tron 50 Quattro ima manju bateriju sa kojom može da pređe do 300 kilometara puta

Audi E-Tron 50 Quattro
1.12KPregleda

Audi je u svoju liniju E-Tron modela dodao još jedan model. Novi Audi E-Tron 50 Quattro poseduje manju bateriju, a samim tim je i jeftiniji. On će u gami proizvođača iz Ingloštata biti pozicioniran ispod modela sa oznakom E-Tron 55 Quattro.

Audi E-Tron 50 Quattro

Novi Audi E-Tron 50 Quattro će se na tržištu naći već od sledeće godine. On će umesto baterije od 95 kWh imati manju bateriju od 71 kWh. Manja baterija znači i da će ovaj model sa jednim punjenjem moći da pređe do 300 kilometara po WLTP standardima. To je za oko 89 kilometara nego što može da pređe model sa većom baterijom. Takođe, Audi E-Tron 50 Quattro je za 120 kilograma lakši od modela koji je predstavljen pre njega.

Novi, uvodni Audi E-Tron takođe ima par elektromotora, ali je njihova ukupna snaga smanjena na 308 KS i 540 Nm obrtnog momenta. Poređenja radi, jači model razvija 402 KS i 665 Nm obrtnog momenta.

Model E-Tron 50 Quattro iz mesta do 100 km/h ubrzava za tačno 7 sekundi, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 189 km/h.

Predstavnivi kompanije Audi su naveli da, radi veće efikasnosti, u većini scenarija radi samo zadnji elektromotor, dok se prednji elektormotor aktivira kada je to potrebno. Nova uvodna varijanta modela E-Tron ima i vazdušno vešanje.

Baterija ovog modela se do 80% može napuniti za 30 minuta, preko punjača od 120 kW.

Proizvodnja modela Audi E-Tron 50 Quattro će početi ove godine. Proizvodiće se u postrojenju u Belgiji, a detalji o ceni će biti tek objavljeni.

Audi E-Tron 50 Quattro

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery