970_250_eko
AktuelnoEco GreenVesti

Audi će reći „zbogom“ SUS motorima u narednih 10-15 godina

1.44KPregleda

Drugi bavarski proizvođač premijum automobila, Audi, planira da stopira proizvodnju i prodaju modela sa SUS motorima

 

Cilj je da u naredne dve dekade u ponudi budu samo električni modeli.

 

Markus Disman, šef marke „četiri prstena“ i glavni čovek za tehnologiju u Volkswagen grupi, izjavio je za nemačke medije da Audi nastoji da se još više fokusira na održivost.

 

Ova kompanija trenutno radi na konkretnom vremenskom okviru i očekuje da će imati tačne datume vezane za poslovne planove u mesecima koji su ispred nas, vezane za postepeno ukidanje SUS modela u pojedinačnim fabrikama.

 

Markus Disman je rekao da „zaštita životne sredine i ekonomski uspeh idu ruku pod ruku“, dodavši da se radi na specifičnom rasporedu za postepeno ukidanje motora s unutrašnjim sagorevanjem. To znači da će na kraju svaka Audijeva fabrika biti oslobođena proizvodnje vozila s tradicionalnim pogonskim agregatima. Postavljaju se rokovi u okviru kojih će, u zavisnosti od uspešnosti tržišta električnih automobila, oni sa SUS motorima biti postepeno ukinuti.

 

Disman je, nadovezavši se na konstataciju da zaštita životne sredine i ekonomski uspeh idu ruku pod ruku, rekao da „je mnogo njegovih dobrih prijatelja koji žive u Berlinu ’zeleno’ orijentisano, i da to nije slučajno, jer je i on uvek gravitirao ka tom pravcu“.

 

Vrele Gume

2 Komentara

  1. Slažem se sa prethodnim komentarom. Proizvodnja i skladištenje starih baterija će postati veliki ekološki problem, kao i višestruka potreba za električnom energijom. Već deceniju vozim na TNG i čudi me da automobilska industrija nije krenula u tom pravcu. Nisam stručnjak, ali mislim da je lakše zadovoljiti stroge ekološke norme tim energentom ili zemnim gasom nego benzinom i dizel gorivom.

  2. Bombastične najave šta će biti za 15 godina, ako se do tada ne desi nešto drugo ili treće. Izazovi sa odlaganjem baterija ili količinom potrebne el. energije ili… Verujem da postoje i perspektivniji ekološki izvori energije. samo je pitanje da li se svetskoj auto-industriji dovoljno isplate,

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery