Vesti

Audi angažovao Mikicu Vesnića za razvoj trkačkog modela

1.26KPregleda

Naslov izgleda kao nešto neverovatno, ali, potpuno odgovara onome što se desilo…

Još pre dve trkačke sezone, na poznatoj stazi kod Rijeke, u Hrvatskoj, na autodromu Grobnik,  glavni inžinjer AUDIJA, došao je u boks tima ASK VESNIĆ i postavio pitanje o nečemu što predstavlja tajnu svake ekipe.

Reč je naime o tzv. telemetriji, elektronskom prikazu načina vožnje vozača u njegovom trkačkom vozilu, iz prikaza koji govori sve, najviše o načinu pilotiranja dotičnog sportiste. Naš višestruki šampon ( 12 puta nacinalni prvak države ) Milovan Mikica Vesnić, reagovao je kao pravi sportski džentlmen. Omogućio je komletnom timu Audija da pogledaju njegovu telemetriju i da je uporede sa svojim prikazima vožnje. Na taj način je naš šampion postupio kao pravi profesor, majstor svog zanata koji želi da i na drugog prenese svoje iskustvo….Ceo slučaj je vrlo brzo dobio i svoj epilog, vozači Audija su se ubrzali za čak dve sekunde, a naš vozač je stekao neskrivene simpatije za svoj gest.

Vesnić je već odavno napustio nadmetanje na domaćem terenu i posvetio se medjunarodnim trkama. Boravio je za kratko na brdskim stazama a potom se preselio na kružne trke Evrope.

Čak pet puta je osvojio šampionat CENTRALNO EVROPSKE ZONE u svojoj klasi, a minula sezona 2019. mu je donela titulu najboljeg u seriji TCR ISTOČNA EVROPA, ŠAMPIONAT AUSTRIJE i ESET KUP. Ono što ga posebno čini ponosnim je i titula najboljeg u konkurenciji timova, njegov ASK Vesnić je šampion istočne Evrope u pomenutim prvenstvima.

Već decenijama vozači Srbije odlaze na inostrana takmičenja. Spisak svih koji su uspeli da startuju na nekom reliju, brdskoj ili kružnoj trci je zaista veliki. Mnogi su se lepo predstavili a kada je ugled u pitanju dozvolite da posle punih 50 godina praćenja automobilskog sporta prezentiramo naš stav i mišljenje..

 „MILOVAN MIKICA VESNIĆ i njegov tim uvek su bili na visini zadatka, prvenstveno i pre svega kao sportski ambasadori svoje zemlje. Želja za uspehom na samoj stazi je uvek bitna ali najvažniji je bio obraz, utisak drugih o ponašanju i izgledu tima koji nosi trobojku SRBIJE i stiže iz Užica.“

Za par meseci naš Vesnić nastavlja svoju sportsku turneju po Evropi. Pojaviće se po svemu sudeći u tek prošle godine formiranom šampionatu, TCR ISTOČNA EVROPA, u svojoj „kupri“. Biće to trke u Madjarskoj, Austriji, Poljskoj, Hrvatskoj, Slovakoji i Češkoj, po dve trke na 6 staza, ukupno 12 rundi. Tim ASK VESNIĆ već priprema sve što je neophodno. Reč je o uigranim profesionalcima koji puno znaju, ali i koji stalno uče. Tim  već godinama pruža usluge i drugim takmičarima i bavi se „tjuniranjem“ sportskih automobila. Po tome su postali poznati i zarad kvalitetnog rada stekli više zainteresovanih mušterija….

Djordje Djenić

2 Komentara

  1. Loš marketing napravljen iz ničega konkretnog
    Tamo neki šef Audija pitaonpre dve godine za telemetriju i vi sada pišete o tome kao da je neko čudo neviđeno
    Jeftini trikovi

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery