970_250_eko
Vesti

Audi A8 Avant Allroad W12 – jedini na svetu

Konstruktor ovog modela je kompanija koja se bavi izradom karoserija za automobile, Castagna Milano.

Audi A8 Avant Allroad W12
2.35KPregleda

Možda najspektakularniji projekat kompanije Castagna Milano do sada je upravo ovaj, jedinstveni Audi A8 Avant Allroad W12.

To kažemo samo zbog činjenice da je jedna od retkih kompanija koja se bavi izradom karoserija sa sedištem u Milanu, na internetu objavila prve fotografije svog novog projekta. Reč je o modelu Audi A8 (karavan), u Allroad formi i sa W12 agregatom. Postavljene su dve fotografije na kojima vidimo prethodnu generaciju modela A8, koja je transformisana u Avant model.

Ovaj neobični Audi ima crni krov i stubove i Allroad plastičnu oblogu iznad točkova. Tu su i novi pragovi i “šine” na krovu. Sudeći po kratkom objašnjenju koje prati fotografije, ceo automobil je napravljen od aluminijuma i ugljenikovih vlakana. S obzirom da svi Audi A8 modeli imaju karoseriju izrađenu od aluminijuma, pretpostavljamo da su ugljenikova vlakna svoje mesto našla na produženom krovu.

Audi A8 Avant Allroad W12

Posmatrano sa zadnje strane, na ovom Audi A8 modelu vidimo natpis “W12 Quattro”. To nam govori da ovaj Audi A8 Avant Allroad W12 nema šta nema. A8 u karavan varijanti? Tu je. Allroad? Tu je. W12 agregat? Tu je. Quattro pogon na svim točkovima? Takođe je tu.

Castagna Milano svoj novi projekat šaljivo opisuje rečima “trežili su od nas karavan veći od našeg 500”. Istina je da ideja o modelu Audi A8 Avant nije nova. Naime, Audi je 2001. godine predstavio koncept Audi Avantissimo. On je imao stil i tehnologiju druge generacije modela A8, ali nikada nije stigao do proizvodne trake.

Ipak, ostaje šansa da su ove fotografije urađene preko nekog od programa za obradu istih, te iz tog razloga ostajemo prisebni. Kada, i ako, Castagna Milano i zaista predstavi model Audi A8 Avant Allroad W12, tek tada ćemo saznati nove detalje. Mada, moramo priznati, ovakav automobil je nešto što bi nas definitivno oduševilo.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery