Vesti

Aston Martin zakonski zaštitio ime „Valen“!

Da li britanski proizvođač radi na još jednom super automobilu?

Aston Martin Valen
1.75KPregleda

Aston Martin je nedavno zakonski zaštitio ime „Valen“. Reč je o imenu koje je u skladu sa trenutnom nomenklaturom nove generacije super automobila čija imena počinju slovom V. Da li to znači da uskoro možemo očekivati još jedan takav automobil od britanskog proizvođača?

Aston Martin Valen

Britanski proizvođač je od 2018. godine zaštitio i imena Valhalla i Varekai. Zahtev za zaštitom imena Valen je Aston Martin podneo još 5. oktobra prošle godine. .

Ako Aston Martin zaista namerava da nekom od svojih budućih modela da ime Valen, ostaje da se vidi koji će to automobil biti. Jedna od mogućnosti jeste da će ime Valen poneti verzija modela AM-RB 003 koja je legalna za javne puteve.

Reč je o hibridnom hiper automobilu koji će u gami kompanije biti pozicioniran ispod modela Valkyrie. Međutim, Endi Palmer, čelni čovek kompanije Aston Martin,  je početkom meseca naglasio da bi taj autoobil mogao poneti ime Valhalla.

Već imamo potvrdu da će se model kompanije Aston Martin koji će predstavljati konkurenciju automobilima kao što su McLaren 720S i Ferrari F8 Tributo zvati Vanquish. To znači da bi novo ime moglo biti upotrebljeno za potpuno novi automobil. Ili možda za serijsku verziju krosovera DBX?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery