Vesti

Aston Martin DBS Superleggera “u službi njenog veličanstva”!

Posebno izdanje modela Aston Martin DBS Superleggera nastalo u čast 50 godina od popularnog filma o Džejmsu Bondu

Aston Martin On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera
1.98KPregleda

Aston Martin je juče predstavio specijalno izdanje modela DBS Superleggera. Taj model je nastao u čast 50 godina od popularnog filma o Džejmsu Bondu po imenu “U službi njenog veličanstva” (On Her Majesty’s Secret Service).

Aston Martin On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera

Jednu od bitnih „uloga“ u filmu gde je glavnu rolu imao Australijanac Džordž Lezenbi, imao je izvorni DBS u posebnoj nijansi zelene boje. Kao omaž tom modelu nastalo je ovo specijalno izdanje novog DBS Superleggera. Nazvan “On Her Majesty’s Secret Service DBS Superleggera”, ovaj britanski super automobil poseduje neke upečatljive elemente po kojima će se razlikovati od standardnog modela. Tu se pre svega misli na felne i komponente od ugljenikovih vlakana (spliter). Tu je i jedinstvena maska (gril) ali i maslinasto zelena boja karoserije. Podsećamo, iste boje je bio i originalni model.

U kabini se nalazi premijum crna koža i detalji od alkantare, kao kod originalnog modela iz 1060. godine. Tu su i detalji crvene boje, kao na primer na centralnoj konzoli, sedištima i pregradici za rukavice. Da ne zaboravimo ni Bang & Olufsen BeoSound ozvučenje.

Ispod haube modela Aston Martin DBS Superleggera krije se 5,2-litarski V12 biturbo agregat. On razvija 725 konjskih snaga i 900 Nm obrtnog momenta. Povezan je sa osmostepenim automatskim menjačem preko kog se snaga šalje zadnjim točkovima.

Zahvaljujući tome, DBS SUperleggera iz mesta do 100 km/h ubrzava za svega 3,4 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 340 km/h.

Proizvodnja ovog modela će biti ograničena na svega 50 primeraka. Svaki od njih će se prodavati po ceni od 300.007 funti. Prvi primerci će kupcima biti dostavljeni već od oktobra ove godine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery