Vesti

Alpine najavila nešto novo za sledeću nedelju – Da li je to Alpine A110 GT4?

Ekstremtnija varijanta modela Alpine A110

Alpine A110 GT4
1.99KPregleda

Ako je verovati seriji tizera koje je Alpine postavila na društvenim mrežama, uskoro stiže novi model. Po svemu sudeći, taj model će zapravo biti ekstremnija varijanta modela A110.

Alpine A110 GT4

Naime, dve fotogafije i kratki video sa tizera pokazuju nam trasnportni kontejner sa logoom kompanije Alpine na vratima. Takođe, na njegovoj bočnoj strani vidimo siluetu modela A110. Na osnovu toga možemo zaključiti da se u kontejneru krije varijanta tog modela koja je više orijntisana na performanse na stazi. Očekuje se da taj model bude predstavljen 13. ili 14. juna, na jednoj od najpoznatijih Endurance trka “24 časa Le Mana”.

Naime, na internetu su se ranije pojavile špijunske fotografije na kojima vidimo prototip modela Alpine A110 sa specijalnom kamuflažom inspirisanom trkačkim automobila. Takođe, na tim fotografijama vidimo da prototip nosi natpis “GT4” na krovu. Upravo zbog toga i pretpostavljamo da će se taj novi model tako zvati. Takođe vidimo da će se taj model od standardnog modela razlikovati po haubi, da ima manji prednji spliter, ali i kompaktni zadnji spojler.

Naravno, pretpostavlja se da će najveća promena biti vezana za pogonski sklop. Njegov 1,8-litarski turbo četvorocilindraš bi mogao razvijati preko 300 KS (221 kW) i 400 Nm obrtnog momenta. Isti agregat pokreće i model Renault Megane RS Trophy i Trophy-R.

Time bi novi model od standardnog bio jači za preko 47 KS i 80 Nm obrtnog momenta. Prema tome, očekuje se i da ubrzanje iz mesta do 100 km/h bude nešto bolje.

Špijunske fotografije: Carscoops

Posted by Alpine on Thursday, June 6, 2019

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery